Primarul din Gorban care a murit de COVID era vaccinat cu AstraZeneca

joi, 25 noiembrie 2021, 02:59
2 MIN
 Primarul din Gorban care a murit de COVID era vaccinat cu AstraZeneca

Dănuţ Rotaru era vaccinat cu AstraZeneca. Anul trecut a fost ales pentru a treia oară consecutiv la conducerea comunei.

Primarul comunei Gorban, Dănuţ Rotaru, a pierdut lupta cu noul coronavirus. În vârstă de 62 de ani, vaccinat cu AstraZeneca, edilul comunei din extremitatea de sud-est a judeţului a murit ieri-dimineaţă la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde a fost internat în ultimele zile. Potrivit apropiaţilor săi, după ce a contractat Covid, primarul şi-a reproşat că a făcut AstraZeneca, în loc de Pfizer. Potrivit surselor noastre, el lua tratament contra diabetului şi hipertensiunii arteriale.

Dănuţ Rotaru s-a aflat în fruntea comunei din 2012, iar în mandatul 2008-2012 fusese viceprimar. „Când a venit primar, aveam un tractor vechi şi o maşină la fel de veche”, îşi aminteşte Gabriel Alexa, consilier local PSD, partid din care a făcut parte şi Dănuţ Rotaru. „Acum avem buldoexcavator şi alte utilaje pentru întreţinerea drumurilor, pentru că era scump de închiriat de la alţii”, a povestit el una dintre investiţiile făcute de primar.

De altfel, de-a lungul mandatelor sale la conducerea comunei, Dănuţ Rotaru a reuşit să ducă la bun sfârşit mai multe proiecte, inclusiv din PNDL şi fonduri europene, pentru şcoli, grădiniţe, drumuri, parcuri de joacă pentru copii.

Potrivit legii, viceprimarul Ştefan-Silviu Isari, singurul reprezentant PMP în Consiliul Local, va prelua atribuţiile primarului până la organizarea alegerilor anticipate. Cel mai probabil, acestea se vor ţine în prima jumătate a anului viitor. Practic, prefectul judeţului trebuie să trimită Secretariatului General al Guvernului o solicitare pentru organizarea de alegeri în termen de 90 de zile. Însă acest termen nu a fost respectat niciodată. Obiceiul încetăţenit este să se aştepte să se adune mai multe unităţi administrativ-teritoriale pentru convocarea alegerilor înainte de termen, pe motiv că mobilizarea unei asemenea operaţiuni ar costa prea mult pentru o singură comună.

Este posibil şi ca un nou scrutin să nu fie organizat. Comuna ieşeană Oţeleni a parcurs trei sferturi din mandatul trecut cu un viceprimar cu atribuţii de primar, şi el găsit incompatibil în două rânduri de către ANI. La un an de la alegerile din 2016, primarul îşi pierduse funcţia în urma unei condamnări pentru comportament abuziv.

Comentarii