Primarul Robert Negoiţă ştia că este ilegal să dea cadou contractul către Rosal

marți, 22 februarie 2022, 10:42
1 MIN
 Primarul Robert Negoiţă ştia că este ilegal să dea cadou contractul către Rosal

Primarii Negoiţă, fraudă uriaşă cu Rosal. Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, este acuzat de abuz în serviciu pentru că a încheiat nu mai puţin de 54 de acte adiţionale la contractul ilegal de salubritate cu compania Rosal, controlată de Silviu Prigoană, fost deputat PDL. Paguba estimată de procurorii anticorupţie în acest dosar este de aproximativ 578,5 milioane de lei. Adică în jur de 118 milioane de euro.

Dar istoria contractului de salubritate dintre Primăria Sectorului 3 şi compania de gunoi a lui Silviu Prigoană se întinde pe o perioadă de aproape două decenii, din 1999 până în 2018. O treime din această perioadă întreaga afacere cu gunoiul din Sectorul 3 a fost complet ilegală. Timp în care primăria Sectorului 3 a fost condusă de pedelistul Liviu Negoiţă, apoi de pesedistul Robert Negoiţă.

Controversata afacere cu gunoiul din Sectorul 3 a început în anul 1999. În acel an, Primăria Municipiului Bucureşti, condusă de Viorel Lis, a semnat un contract cu compania Rosal, patronată de Silviu Prigoană, pentru a colecta deşeurile municipale. Conducerea Primăriei Capitalei a fost preluată de noul edil, Traian Băsescu, şeful Partidului Democrat Liberal (PDL), în 2000. Ulterior, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis să cedeze contractul de salubritate Primăriei Sectorului 3, condusă atunci de Eugen Pleşca de la PSD. În urma alegerilor din 2004, primăria Sectorului 3 fost câştigată de pedelistul Liviu Negoiţă, coleg de partid cu Silviu Prigoană. Ambii, subalterni ai lui Traian Băsescu pe linie de partid. La scurt timp după câştigarea alegerilor, pe 20 octombrie 2004, s-a semnat un nou act adiţional între PMB, condusă de primarul Traian Băsescu, Primăria Sector 3 şi Rosal prin care s-a prelungit contractul cu cinci ani. Practic, o afacere între cei trei colegi de partid.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

Comentarii