Primele victime ale ciupercilor din acest sezon: o familie întreagă la spital

marți, 27 octombrie 2020, 01:50
1 MIN
 Primele victime ale ciupercilor din acest sezon: o familie întreagă la spital

Sezon bogat la ciuperci de pădure anul acesta, în apropierea pieţelor trotuarele fiind de altfel pline de comercianţi ambulaţi care vând „bureţi” la preţuri avantajoase. 

Medicii atrag însă atenţia asupra pericolului mare pentru consumatori, mai ales dacă aceştia nu cunosc produsele. De altfel, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon au apărut deja primele victime ale consumului de ciupeci toxice. ”Am avut ca pacienţi trei persoane, toţi din aceeaşi familie. Au ajuns în UPU cu simptome specifice intoxicaţiei cu ciuperci.

Li s-au făcut spălături stomacale, li s-a administrat medicaţia necesară, dar, din păcate, la una dintre persoane a fost necesară internarea. De aceea, recomandăm ieşenilor să consume ciuperci din surse sigure“, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi. În acelaşi timp, dat fiind condiţiile din triaje şi de la camerele de gardă în această perioadă, medicii recomandă cetăţenilor să se prezinte la spital doar în cazul siptomelor specifice, adică greaţă, vărsături, astenie.

Comentarii