Primul test adevărat al verii: Poli Iaşi joacă azi cu o echipă de primă ligă

miercuri, 22 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Primul test adevărat al verii: Poli Iaşi joacă azi cu o echipă de primă ligă

Echipa adversară este antrenată din această vară de Mihai Teja, fost tehnician la Politehnica

Politehnica Iaşi va disputa astăzi primul meci de verificare al verii. După jocul în familie derulat sâmbătă, la Miroslava, în urma căruia s-a renunţat la zece jucători, Poli va juca o partidă amicală în adevăratul sens al cuvântului. De la ora 17, la Botoşani, formaţia pregătită de Claudiu Niculescu se va confrunta cu echipa locală FC, singura din Moldova care activează în Liga I. Botoşănenii sunt antrenaţi din această vară de Mihai Teja, fost tehnician la Politehnica.

Ambele echipe vor testa mai mulţi jucători, pentru a stabili componenţa loturilor care vor face deplasarea în cantonamentele verii. În ceea ce o priveşte pe Poli, primul stagiu de pregătire, care va începe luni, s-ar putea derula în Poiana Braşov şi nu la Piatra Neamţ, cum se anunţase iniţial. O decizie definitivă va fi luată astăzi sau mâine.

Testul de la Botoşani va fi o etapă intermediară de evaluare a jucătorilor ieşeni. Componenţa lotului care va urca la munte va fi definitivată sâmbătă, după un nou joc “în familie”, care va avea loc la Miroslava. Tot în comuna de lângă Iaşi vor avea loc şi antrenamentele de joi şi vineri ale Politehnicii. Reamintim, terenurile din Copou sunt în reparaţii.

Modificări de efectiv ar putea apărea şi după primul cantonament al verii. Conform lui Niculescu, lotul cu care va aborda campionatul va fi stabilit înaintea celui de-al doilea stagiu de pregătire centralizată din această perioadă. Acesta va avea loc în Bulgaria în perioada 8-21 iulie. Liga a II-a de fotbal va începe pe 6 august. 

Comentarii