Primul val al epidemiei a trecut in Europa, mai putin in Romania si alte patru tari

luni, 04 mai 2020, 17:13
1 MIN
 Primul val al epidemiei a trecut in Europa, mai putin in Romania si alte patru tari

Primul val al epidemiei COVID-19 in Europa a trecut, mai putin in Romania, Bulgaria, Polonia, Suedia si Marea Britanie, anunta directoarea Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC), Andrea Ammon.

Majoritatea tarilor europene au depasit perioada de varf a epidemiei noului coronavirus – cu exceptia a cinci tari, intre care si Romania si Marea Britanie – a anuntat luni directoarea centrului, care se ocupa de apararea Europei impotriva bolilor infectioase.

Ammon a declarat luni, intr-o videoconferinta cu eurodeputati, ca Bulgaria continua sa inregistreze o crestere a contaminarilor, insa Marea Britanie, Polonia, Romania si Suedia nu au inregistrat "nicio evolutie semnificativa (a situatiei lor) in ultimele doua saptamani", a subliniat ea.

Potrivit ECDC – care asigura o supraveghere sanitara a celor 27 de state membre UE si a Marii Britanii, Norvegiei, Liechtensteinului si Islandei -, toate celelalte tari europene inregistreaza de-acum o scadere a cazurilor.

"Sambata parea ca primul val al transmiterii (noului coronavirus in Europa) a trecut de perioada de varf", a precizat Andrea Ammon.

Comentarii