Prins de trei ori la volan fără permis, după ce comisese trei infracţiuni rutiere în numai şase zile

marți, 17 august 2021, 01:50
2 MIN
 Prins de trei ori la volan fără permis, după ce comisese trei infracţiuni rutiere în numai şase zile

Un ieşean s-a încăpăţânat să conducă deşi avea permisul suspendat. Prins în repetate rânduri la volan, a fost trimis până la urmă în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În august anul trecut, Cătăin Stan a fost oprit de poliţie după ce trecuse cu Fordul său pe culoarea roşie a semaforului. A fost sancţionat contravenţional şi i-a fost eliberată o dovadă cu drept de circulaţie de 15 zile, până pe 27 august.

Totodată, s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere din 28 august. După doar trei zile însă, Stan a fost oprit din nou, după ce depăşise neregulamentar.

I-a fost prelungită suspendarea dreptului de a conduce pentru încă 30 de zile. Şase zile mai târziu, pe când se afla în Mogoşeşti, nu a respectat semnalele şi indicaţiile poliţistului rutier, fiind sancţionat din nou, cu o nouă prelungire pe o lună a suspendării dreptului de a conduce.

Ca urmare, Stan nu ar mai fi avut voie să se urce la volan din 28 august până pe 25 noiembrie. Cu toate acestea, în dimineaţa zilei de 31 august, Stan a fost depistat din nou la volan, pe raza comunei Scânteia. Pe 15 septembrie, a fost oprit iar, în satul Dumbrava, iar în ziua următoare din nou, în Scânteia.

Cele trei situaţii în care s-a aflat la volan deşi avea dreptul de a conduce suspendat l-au adus pe Stan în faţa judecătorilor. Acesta şi-a recunoscut doar parţial faptele, fără a prezenta însă probe în susţinere.

Conform legii, conducerea fără permis se pedepseşte cu închisoarea pe un termen cuprins între 1 şi 5 ani. Judecătorii au apreciat totuşi că o pedeapsă cu suspendare este suficientă, stabilind o condamnare la 1 an şi 3 luni de închisoare cu un termen de supraveghere de 3 ani.

Sentinţa Judecătoriei este în curs de analiză la nivelul Curţii de Apel, Stan fiind judecat sub control judiciar.

Comentarii