Prințul austriac care l-a ucis pe ursul Arthur cere despăgubiri de un milion de euro de la cei care l-au demascat

vineri, 04 iunie 2021, 08:10
2 MIN
 Prințul austriac care l-a ucis pe ursul Arthur cere despăgubiri de un milion de euro de la cei care l-au demascat

Prințul Emanuel de Liechtenstein a intentat proces asociației de mediu Agent Green, cea care a atras atenția asupra faptului că vânătorul cu sânge albastru a ucis unul dintre cele mai rare exemplare de urs brun din Europa.
 

Acestuia i se alătură și prințul Dimitrie Sturdza, care crede că vânătoarea respectivă a fost una despre care s-a relatat în manieră eronată, ea fiind, în fapt, o vânătoare legală, avizată de Ministerul Mediului din România. Acesta a și dat unele declarații pe tema celebrei partide de vânătoare publicației Realitatea Oltului.

Prințul Dimitrie Sturdza spune că felul în care a fost prezentat public acest caz a fost exagerat întru totul și că ursul Arthur nu este cel mai mare urs din România, de vreme ce există și exemplare mai mari și mai rare.

Citește și: Cel mai mare urs din România, Arthur, a fost ucis de un prinț din Austria

„Despre aceasta vânătoare s-au spus mai multe lucruri neadevărate. S-a spus că a fost o vânătoare ilegală. Însă Prințul Emanuel a fost la o vânătoare permisă de ministrul Mediului. A doua minciună este cea referitoare la faptul că Arthur a fost cel mai mare urs din România. Sunt mulți urși care sunt mult mai mari decât Arthur. Povestea asta e trasă de păr.„, a spus Sturdza pentru Realitatea Oltului.

Astfel, prințul austriac a intentat acțiune în instanță împotriva Asociației Agent Green, solicitând despăgubiri semnificative, în valoare de un milion de euro.

Informația a ajuns și la urechile lui Gabriel Păun, președintele Agent Green, care spune, însă, că nu a primit nicio citație și că are cunoștință despre intenția prințului austriac doar din presă.

„În primul rând, n-am primit nici la mine acasă, n-a venit nimic, nicio citație, n-a venit nici la adresa asociației, n-am găsit pe niciun portal de justiție. Nici nu vreau să-l provoc, avem destule procese. (…) Cu printul Sturdza ne-am intalnit la Balc, la vânătoarea lui Țiriac, acum vreo zece ani. Prințul Sturdza nu a avut nicio treabă cu omorârea ursului uriaț din Covasna. Pur și simplu am supărat vânătorii. Domnia sa nu are niciun argument legal pentru a mă dea în judecată pe mine sau pe Organizația pe care o reprezint.”,  a răspuns Păun unei întrebări adresate de jurnalistul Marius Tucă.

Mai mult, pe investigatoria.ro

Comentarii