Pro Vita caută donatori pentru a sprijini tineri talentaţi din familii numeroase

sâmbătă, 06 iunie 2020, 01:56
2 MIN
 Pro Vita caută donatori pentru a sprijini tineri talentaţi din familii numeroase

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor a anunţat prin intermediul portalului doxologia.ro că desfăşoară o campanie de strângere de fonduri în perioada 5 – 30 iunie pentru a susţine la studii un număr de 10 copii cu rezultate foarte bune la învăţătură, care provin din familii cu până la 13 copii, care sunt în „Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii – Sf. Stelian“.

Aceştia au precizat că până în prezent sunt 30 de elevi şi studenţi înscrişi care primesc lunar suma de 200 de lei pentru asigurarea nevoilor de bază în educaţie: rechizite, îmbrăcăminte, taxă cămin, asigurare transport. Astfel, în completarea programului, Pro Vita vrea să mai susţină 10 copii din aceleaşi condiţii.

„Proiectul de susţinere la studii este o şansă pentru aceşti copii pentru că primesc ajutor în construirea unui parcurs educaţional şi profesional luminos. Noi credem foarte mult în educaţie. Toţi aceşti tineri sunt foarte buni, au talente deosebite şi o dorinţă de a învăţa. Tocmai aceste elemente ne-au determinat să ne aplecăm spre nevoile lor, încă din anul 2016, astfel încât eventualele dificultăţi materiale să nu constitue un obstacol pentru dezvoltarea lor. Invităm pe toţi cei care doresc să facă un bine şi să pună temelie bună la viitorul acestor copii, să se alăture demersului nostru“, a declarat Sorina Topliceanu, referent al Departamentului Pro Vita, pentru doxologia.ro.

Poveştilor celor 10 copii care pot fi sprijiniţi sunt impresionante.

Mădălina, spre exemplu, este în anul I la Academia de muzică „Gheorghe Dima“ din Piatra Neamţ, provine dintr-o familie cu 13 copii, iar pe perioada liceului a urmat cursuri de canto popular şi acum urmează specializarea „Pedagogie muzicală“ pentru că vrea să îi ajute şi pe alţi copii talentaţi să îşi cultive abilităţile în muzică.

Florentina este în clasa a VII-a şi face parte dintr-o familie cu 8 copii, vrea să urmeze liceul sportiv şi îi place fotbalul, pe care-l practică la modul activ.

Cei care vor să ajute pot dona bani în conturile Pro Vita sau se pot angaja să susţină o astfel de bursă de 200 de lei/ lună. Datele bancare sunt: RO08 CECE IS10 30RON 1014 342 contul în lei, RO68 CECE IS10 C1EUR 1103 231 – contul în euro, COD SWIFT: CECERO, CEC BANK, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, CIF 5334656, persoană de contact: Sorina Topliceanu – 0753.472.067, e-mail: departament.provita@mmb.ro.

Comentarii