Probleme cu care se confruntă des femeile. Trucuri pentru îngrijire

sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 17:30
2 MIN
 Probleme cu care se confruntă des femeile. Trucuri pentru îngrijire

Femeile își doresc să afle cât mai multe trucuri pentru îngrijire. Pentru anumite probleme sunt necesare ritualuri complexe de îngrijire și înfrumusețare. Iată câteva dintre acestea.

Pulbere albă în păr

Acea ninsoare neplăcută poate fi și o consecință a psoriazisului, nu doar a afecțiunii ce poartă numele de Malassezia. Ambele au simptome similare, ce includ exfolierea și mâncărimea. Însă psoriazisul este o afecțiune genetică și imunitară, în vreme ce mătreața este de obicei rezultatul unei producții excesive de sebum la nivelul scalpului. Mătreața afectează cam 50% dintre adulți și este cauzată de ciuperca Malassezia, care trăiește pe scalp (poate chiar să existe fără să se manifeste). Evită spălarea părului cu apă prea fierbinte, dormi suficient, încearcă să te hrănești echilibrat, fă exerciții fizice și bea apă, pentru a preveni psoriazisul.

Piele maronie în zona intimă

Este absolut normal pentru femei să aibă pielea mai închisă în zona intima, iar gradul de pigmentare variază de la o persoană la alta. Nu toată lumea își face griji din cauza asta, dar decolorarea este posibilă. Se poate apela la un tratament cu laser fracționat, cum este terapia DOT. Procedura durează în jur de 15 minute și presupune doar anestezia locală. Este vorba de un tratament cu laser care îndepărtează parțial stratul superior al pielii, ceea ce poate provoca o ușoară durere sau disconfort. După câteva tratamente, se poate observa că pielea capătă o nuanță mai deschisă, mai apropiată de cea de pe restul corpului.

Călcâie crăpate

Crăpăturile ivite în călcâie sunt au, de cele mai multe ori, o cauză ereditară, dar pot apărea și din cauza eczemelor, psoriazisului sau tinea/dermatofitia. Desigur, ți se poate trage și de la bocancii purtați iarna sau sandalele din vară, caz în care poți rezolva problema cu o piatră ponce cu care să înlături prin frecare stratul de piele uscată. Este necesară și o cremă exfoliantă pe bază de uree, care va înmuia pielea dură și rezistentă; cam orice balsam reparator are rolul de a dizolva stratul de celule moarte – aplică seară de seară și pune-ți o pereche de șosete care să ajute formula să penetreze mai bine pielea.

Aflați amănunte despre alte probleme de pe cosmopolitan.ro.

Comentarii