Declaraţie de presă

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA: „PSD aruncă România în hăul financiar”

miercuri, 26 iunie 2019, 01:50
2 MIN
 Prof. univ. dr. Dumitru OPREA: „PSD aruncă România în hăul financiar”

Este cât se poate de evident aşa zisul interes pe care îl poartă PSD acestei țări: la nivel economic, România se îndreaptă spre un dezastru pe care actualii guvernanți îl tot neagă, care însà este vizibil cu ochiul liber.

Ceea ce liberalii au susținut de la bun început, începe să se adeverească aproape milimetric: bugetul de stat adoptat la foc automat de PSD nu are nici o legătură cu realitatea, în special gradul de colectare a taxelor! Creșterea necontrolată a salariilor, fără analize pertinente, a reprezintat o măsură suicidală pentru economie! De aici a început creșterea prețurilor la produsele cotidiene, a ROBOR, la care se adaugă cursul monedei EURO.
Calamitatea produsă de PSD se poate observa foarte uşor: nu mai sunt bani! Degeaba afirmă Viorica Dăncilă că nu este adevărat, degeaba iese Ministrul Finanțelor Publice să spună că economia crește amețitor.
Pentru că bugetul s-a cam golit, iar împrumuturile externe nu mai fac față demagogiei PSD (anul acesta guvernul Dăncilă a reușit să îndatoreze România cu peste 100 de miliarde de euro!), ministrul Teodorovici vrea să scoată castanele din foc cu mâna altora. Astfel, cere tuturor instituțiilor publice „reducerea numărului de angajați și/ sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale“. De ce? Deoarece bugetul „nu acoperă plata integrală a salariilor“ pentru ultimul trimestru! Minciună și demagogie, acestea sunt componentele principale ale bugetului PSD, acesta este programul de guvernare!
Primăria București, deținută de același PSD, şi-a anunțat intrarea în faliment. Bătaia de joc pe bani publici, ai contribuabililor, nu are limite pentru liderii coaliţiei guvernamentale, lipsiți de orice scrupule!  Amintim şi autosabotarea de către PSD a propriei măsuri privind majorarea punctului de pensie.
Dacă acești oameni nu știu să-și gestioneze nici vorbele și promisiunile, ca să nu ne referim şi la economia ţării, atuncim nu putem decât să ne așteptăm la ce e mai rău.
De aceea, PSD trebuie să plece de la guvernare, dar nu înainte de a deconta dezmățul economic înregistrat! Nici o forță politică de opoziție nu este datoare să deconteze în locul PSD prăpădul din buget!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL

Comentarii