Doliu la Colegiul Economic “Madgearu”

Profesoară de 40 ani, răpusă de Covid: cum a fost posibil?

joi, 18 noiembrie 2021, 03:01
3 MIN
 Profesoară de 40 ani,  răpusă de Covid: cum a fost posibil?

Durere şi uluială printre profesori şi elevi la unul din liceele mari ale Iaşului – Colegiul Economic „Vasile Madgearu” – după ce profesoara Oana Mandache a decedat, la numai 40 de ani împliniţi acum câteva zile, în urma complicaţiilor Covid. Ea nu era vaccinată şi, în plus, ar fi întârziat nepermis de mult prezentarea la spital, sperând într-o îmbunătăţire a stării sale. Mesajele colegilor şi cunoscuţilor cadrului didactic sunt de-a dreptul sfâşietoare

Tristeţe mare ieri la unul din liceele mari ale Iaşului. Oana Mandache, profesoară la Colegiul Economic „Vasile Madgearu”, s-a stins din viaţă ieri-noapte, după ce a pierdut lupta în urma complicaţiilor medicale apărute urmare a infecţiei de COVID-19. Familia şi colegii sunt devastaţi de pierderea suferită, publicând mai multe mesaje de condoleanţe pe reţelele de socializare. Oana Mandache era profesor la Catedra de Turism şi Alimentaţie Publică a colegiului. „Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu conducerea liceului, care ne-a transmis un mesaj de condoleanţe din partea colegilor. „Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă, Oana Mandache, profesor de discipline Economice, din cadrul Colegiului Economic «Virgil Madgearu», Iaşi. O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens. Am cunoscut cu toţii un chip luminos şi un suflet plin de frumos, o energie care mişca spre bine totul în jur. Un profesionist desăvârşit, iubită de toţi elevii şi colegii, o luptătoare până la ultima suflare”, au transmis reprezentanţii liceului.

Aceştia au mai spus că şi-o vor aminti mereu dăruindu-se şcolii şi familiei, lucrând întruna pentru a-şi îndeplini atât datoriile de la muncă, dar şi cele de acasă. „În acest univers al tristeţii, ne rămân doar stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Nu avem cuvinte, nu găsim înţeles, dar ştim că bunul Dumnezeu ne va întări pe toţi şi ne vom îmbărbăta la gândul că, vii sau adormiţi, ai Domnului suntem. Durerea ne pătrunde în adâncul fiinţei pentru că aşezăm în braţele Tatălui Ceresc un suflet drag nouă, care să însenineze cerul. Să te odihneşti în pace, scumpă Oana, să ne fii lumină, să ne trimiţi tuturor mângâiere!”, au mai spus colegii în mesajul lor. „Locul în cancelarie a fost golit… Golit cu lacrimi şi durere… Durerea ne pătrunde adânc în trup şi suflet. Colega noastră dragă prof. Mandache Oana, cu 40 de ani împliniţi acum câteva zile (10 noiembrie, n.r.) a ales să plece la cele veşnice. Nu a mai putut lupta pentru viaţă. Suntem distruşi… Domnul să te ierte, fată scumpă, să te odihnească în pace, şi să ne ierţi dacă vreodată nu am ştiut să fim aşa cum ai fi avut nevoie să fim!”, este mesajul sfâşietor al unei alte colege de liceu.

Surse consultate de „Ziarul de Iaşi” au confirmat că profesoara, care a împlinit 40 de ani săptămâna trecută, pe 10 noiembrie, nu era vaccinată anti-Covid-19. În momentul în care s-a infectat cu COVID-19,spun surse din cadrul şcolii, aceasta ar fi stat cât mai mult timp acasă, sperând că va face o formă uşoară, până să se prezinte la medic. Unul dintre motivele pentru care nu ar fi vrut să meargă la spital, sperând că se va face bine, era se pare şi faptul că profesoara creştea singură un copil mic, de şcoală primară.

Comentarii