Program Erasmus cu elevi şi profesori din patru ţări la şcoala Ionel Teodoreanu din Iaşi

vineri, 07 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Program Erasmus cu elevi şi profesori din patru ţări la şcoala Ionel Teodoreanu din Iaşi

24 de elevi și 8 profesori din Italia, Lituania, Olanda și Turcia au participat în perioada 19-23 septembrie la mobilitatea Erasmus+ KA2 „Let’s Explore our Cultural Heritage with Technology and Art”, de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Iași. 

Obiectivele proiectului au fost cunoașterea și respectarea bogăției diversității culturale și lingvistice, conservarea și dezvoltarea patrimoniului cultural european.

„Împreună cu elevii școlii noastre, oaspeții au participat la diferite activități în cadrul cărora au descoperit mai multe aspecte ale culturii materiale și imateriale din spațiul românesc, mai ales din zona Moldovei, având, totodată, ocazia de a împărtăși celorlalți participanți elemente specifice culturii din care provin. Programul mobilității a inclus o prezentare a costumelor populare, a cântecelor și dansurilor tradiționale specifice tutror țărilor participante, precum și un atelier de pictură, fiecare echipă având sarcina de a desena pe un perete de pe holul școlii diferite simboluri, motive tradiționale, clădiri istorice reprezentative pentru cultura sau pentru zona din care vin”, a spus conducerea școlii.

În cea de-a treia zi a mobilității a fost organizată o excursie de documentare la Cucuteni. La Muzeul de Arheologie Cucuteni, participanții au vizitat complexul funerar și au aflat detalii despre diferitele civilizații care au lăsat urme în zona de nord a Moldovei, din Neolitic până în Evul Mediu.

Proiectul a oferit posibilitatea descoperirii identității culturale și istorice a orașului Iași. Palatul Culturii, Biserica „Sf. Nicolaie Domnesc”, Mănăstirea „Trei Ierarhi”, Mitropolia, Teatrul Național, Palatul „Roznovanu”, Piața Unirii, Teiul lui Eminescu și Mănăstirea „Cetățuia” s-au numărat printre obiectivele vizitate de participanții la acest proiect implementat de Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași. 

Comentarii