Program special de investiții pentru drumuri. Prioritatea: localitățile cu apă și canalizare

joi, 10 iunie 2021, 17:50
2 MIN
 Program special de investiții pentru drumuri. Prioritatea: localitățile cu apă și canalizare

Premierul Florin Cîțu a declarat joi seara că va fi creat un program de investiții, finanțat de la buget, pentru drumuri comunale și județene. Premierul nu a oferit detalii despre structura acestui program, dar a precizat că vor avea prioritate acele localități unde, deja, există canalizare și apă.

“Aș vrea să fac un anunț. Nici în PNRR, nici în fondurile europene nu putem să avem drumuri comunale, drumuri mici, drumuri în localități mici sau în comune. Acestea nu au putut să fie incluse acolo. Am cerut colegilor mei să îmi facă o analiză să afle ce s-a întâmplat în ultimii ani, unde s-au dus aceste investiții. Știm foarte bine că acele localități unde nu s-a putut investi în drumuri județene și comunale au rămas în urmă. Atunci când există infrastructură, vin și celelalte investiții. Vom demara un program de investiții special pentru aceste drumuri. Vor avea prioritate acele localități unde deja există canalizare și apă, dar nu putem să lăsăm în urmă comunitățile României, trebuie să dezvoltăm toată România. Din păcate prin PNRR și prin fondurile europene nu se pot face aceste investiții, o vom face prin buget. Structura acestui program de investiții o voi anunța în perioada următoare”, a declarar Florin Cîțu.

Anunțul are loc în contextul în care președintele PNL, Ludovic Orban, și-a exprimat miercuri susținerea pentru următorul program PNDL 3, despre care a precizat că ar reprezenta un instrument util de finanțare pentru comunitățile locale în vederea realizării de proiecte de apă și canalizare, drumuri, gaze, energie electrică. Ludovic Orban a spus că de trei luni a pus pe agenda coaliției și a membrilor PNL pregătirea unui nou PNDL.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii