Programul „Prima Roată”: cauciucurile cu găuri şi cuie sunt acceptate pe timp de iarnă!

vineri, 17 noiembrie 2017, 02:50
3 MIN

* Veştile bune sunt oricând binevenite; prima este că şi şoferii mai fără posibilităţi vor beneficia de un sistem de protecţie socială: programul "Prima Roată", prin care sunt acceptate drept cauciucuri de iarnă toate cauciucurile cu crăpături, tăieturi sau găuri suficient de adânci! Un meşter povesteşte: "Am văzut eu Dacii 1300 cu cauciucurile originale, neschimbate din fabrică: mergeau ca buldozerul, mai ales că aveau, înfipte în ele, sute de cuie luate de pe drumurile de ţară! Cuie şi caiele, în special! Roţile de raliu pe gheaţă nu prind ca astea! Am auzit şi despre o Dacie din 1978 care a tractat utilajele de deszăpezire rămase înzăpezite!".

* Altă veste bună e că pe lângă mai vechea campanie "Stop Fumat!", având sloganul "Nu tutun!", a fost demarată şi campania "Stop Furat!", cu sloganul "Nu tun!". Opinia publică este informată, astfel, despre hoţiile şi tunurile politicienilor români; campania va fi însoţită de afişe sugestive şi susţinută de mesaje precum "Furatul creşte riscul de impotenţă", "Furatul dăunează dinţilor şi gingiilor în puşcărie","Copiii furăcioşilor sunt mai predispuşi să înceapă să fure" sau "Renunţaţi la furat – rămâneţi în libertate pentru cei dragi!".

* Ce părea la început veste proastă s-a dovedit a fi una de cea mai bună calitate: o elevă din clasa pregătitoare a unei şcoli din Cavnic şi-a rupt un dinţişor într-un corn (nu de vită, ci unul şcolar, adus împreună cu laptele). Am aflat că e vorba despre un nou program guvernamental bine gândit şi special conceput pentru preşcolari: "Să scăpăm cât mai uşor / de fiecare dinţişor!". Dacă acel cornuleţ ar fi fost moale, fetiţa ar fi rămas cu dintele, iar părinţii săi ar fi fost nevoiţi să o ducă la dentist, să dea şi acolo bani şi să nu mai aibă tăticul ei ce bea!

* Ultima veste vine din lumea celor care nu cuvântă: asociaţii de protecţie a câinilor (patrupedelor, în general) există, gen "Patru Lăbuţe", dar nişte entuziaşti au încercat o variantă de nişă şi au fondat asociaţia "O Lăbuţă". Aceasta se ocupă nu cu altele, ci cu protecţia melcilor şi scoicilor de lac, care au un singur picior: "Sunt animale şi ele, nu latră, nu zgârie mobila, nu muşcă şi nu lasă păr!", spune preşedintele asociaţiei. Nişte invidioşi vor să pornească la rândul lor asociaţia "Picioare fără număr", care să protejeze viermii de mătase şi cârcâiecii.

Comentarii