Proiect pentru copiii cu probleme emoţionale

marți, 26 noiembrie 2019, 02:50
1 MIN
 Proiect pentru copiii cu probleme emoţionale

Asociaţia EU-RO-IN din Iaşi, în colaborare cu mai multe instituţii europene, vor desfăşura până în 2021 un proiect european pentru copiii cu probleme emoţionale. Intitulat „Word of EMOTIONS“, proiectul este realizat în colaborare cu PolarisS.rls din Italia, Municipalitatea din Alzira, Spa­nia, Asociaţia Agifodent din Gra­nada, Spania, Universitatea Erbakan Necmettin din Konya, Provincial Directorate of Family, Labourand Social Services din Ankara, Turcia şi Mobilizind Expertize Lab din Suedia. 

Proiectul are în vedere situaţia familiilor în care se află copii cu probleme emoţionale, situaţie existentă mai ales în familiile în care părinţii sunt plecaţi în străinătate la muncă şi lasă copii acasă, dar şi a familiilor monoparentale, dezorganizate sau conflictuale. „Întrucât problemele de adaptare socio-emoţională la copii se pot manifesta în forme grave, depresie, stres afectiv, abandon şcolar, fuga de acasă, violenţă, comportament deviant, chiar suicid, şi afectează într-o măsură importantă şi pe adulţii care îi îngrijesc, iar rezolvarea lor necesită soluţii educaţionale complexe, proiectul îşi propune să răspundă nevoilor acestora privind creşterea competenţe­lor“, au menţionat reprezentanţii Asciaţiei EU-RO-IN din Iaşi.

Proiectul are drept public ţintă personalul din instituţiile de educare şi formare sau asistenţă socială sau adulţi care au în îngrijire şi educare copii preşcolari şi de şcoală primară cu probleme de adaptare emoţională. De asemenea, pe parcursul desfăşu­rării proiectului se doreşte crearea de materiale şi instrumente care pot fi folosite în educarea grupului ţintă, dar şi aplicarea în comuntăţile locale a unor practici menite să crească calitatea vieţii adulţilor care au în grijă copii cu probleme emoţionale. (Andrei MIHAI)

Comentarii