Propaganda rusă foloseşte mistificări grosolane ca să justifice invazia Ucrainei

luni, 14 februarie 2022, 13:11
1 MIN
 Propaganda rusă foloseşte mistificări grosolane ca să justifice invazia Ucrainei

Propaganda rusă pregăteşte populaţia pentru invazie. Pe postul public de televiziune de la Moscova, Rossia 1, nu există oră la care să nu se prezinte un material aşa-zis informativ despre „masacrele” din Ucraina.

Aşa cum era de aşteptat, întotdeauna în cazurile prezentate de mass-media ruse victimele sunt etnicii ruşi din Ucraina, în special din estul acestei ţări.

Iar pentru ca vorbele să aibă şi mai mare greutate, televiziunea de stat arată şi imagini greu de privit, cu presupuse victime ale ceea ce jurnaliştii ruşi numesc „atrocităţile autorităţilor de la Kiev”. Presa rusă aservită Kremlinului – pentru că în Rusia nu mai există presă naţională liberă – justifică în fiecare minut o eventuală invadare a Ucrainei de către armatele Moscovei. Pentru a fi mai convingători, jurnaliştii ruşi chiar îşi storc lacrimi în direct la TV, „îndureraţi” pentru compatrioţii lor din Ucraina Este chiar cazul şefei postului Russia Today, un instrument de propagandă al Kremlinului care a invadat şi spaţiul online din vestul Europei şi SUA, Margarita Simonyan. Aceasta a exersat un smiorcăit de durere la vederea unor imagini groaznice cu oameni împuşcaţi, despre care pretindea că sunt ruşi din Ucraina. Mesajul „jurnalistei” este simplu: Rusia nu are altă variantă decât să intervină militar în Ucraina înainte ca autorităţile de la Kiev să înfiinţeze lagăre de concentrare şi să înceapă să-i masacreze pe ruşi.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

 

Comentarii