Prorector al Politehnicii ieşene, primul specialist din Moldova în conducerea ARACIS

sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 Prorector al Politehnicii ieşene, primul specialist din Moldova în conducerea ARACIS

Unul dintre prorectorii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi (TUIASI), prof.dr.ing. Neculai Seghedin, este primul specialist din regiunea Moldovei ales să fie parte a Biroului Executiv al Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). 

El este prorector responsabil cu activitatea didactică şi asigurarea calităţii la TUIASI, fiind începând din 13 ianuarie primul şi singurul specialist de la universităţile din Moldova ales vreodată în Biroul Executiv al ARACIS. Alegerile au fost avut loc pe 13 ianuarie, iar prorectorul va coordona Departamentul de Evaluare Externă a Calităţii, care se ocupă de evaluarea universităţilor şi a şcolilor doctorale.

„Este o recunoaştere a unei activităţi intense în domeniul asigurării calităţii depuse în Politehnica ieşeană în ultimii 16 ani. Bineînţeles că toată această implicare a instituţiei în tot ce înseamnă asigurarea calităţii în învăţământul superior a condus către formarea unei imagini favorabile a universităţii noastre. Eu am fost implicat de mulţi ani în activităţi în acest domeniu, atât la nivelul universităţii, cât şi la nivel naţional, am coordonat şi am fost implicat în multe evaluări la nivel instituţional în diverse domenii, de la universităţi tehnice, confesionale, comprehensive sau militare”, a declarat Neculai Seghedin, adăugând că „este un moment foarte important pentru noi, ca universitate, să fim reprezentaţi la vârful ARACIS.

Ne dorim să avem cât mai mulţi experţi evaluatori ARACIS, în cât mai multe domenii, în aşa fel încât instituţia noastră şi Iaşul în general să fie cât mai prezent în toate procesele de evaluare. Dar nu vorbim, doar de cadre didactice – evaluatori, ci şi de studenţi, care au un rol foarte important în acest proces; au, practic, aceeaşi poziţie într-o echipă de evaluare pe care o au cadrele didactice” a completat prorectorul TUIASI. În calitate de director al Departamentului de Evaluare Externă, universitarul ieşean va superviza toate evaluările instituţionale pe care le face ARACIS la universităţile din România, cât şi evaluările făcute în cazul școlilor doctorale. 

 

 

Comentarii