COMUNICAT DE PRESA

PSD Iaşi: Ne uităm cu jind cum alte mari orașe vorbesc despre tren metropolitan

luni, 10 mai 2021, 15:12
2 MIN
 PSD Iaşi: Ne uităm cu jind cum alte mari orașe vorbesc despre tren metropolitan

Bugetul municipiului Iași nu a fost votat nici la cea de a doua încercare. PNL și USR-PLUS preferă dezbaterile politice sterile, în loc să arate că alianța de la nivel național funcționează și la Iași. Practic, din cei 27 de consilieri locali, 20 sunt PNL și USR-PLUS. Cele două partide nu au voie să se mai lamenteze public că Iașul nu are buget și lucrurile nu funcționează. Asistăm la un circ politic din care au de suferit doar ieșenii.

Degeaba se propun și se votează sau nu amendamente. Realitatea este că suntem în luna mai, iar municipiul Iași nu are un buget adoptat.

Social-democrații au făcut nenumărate apeluri, încă de la sfârșitul anului trecut pentru a demara discuții constructive pe proiecția de buget, astfel încât, cel mai târziu în luna martie, Iașul să aibă buget și administrația să poată demara procedurile de implementare a cât mai multor proiecte.

Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. PNL și USR-PLUS s-au contrat luni de zile pentru funcții și diverse avantaje pentru camarila de partid. De altfel, DNA a arătat deja că liderii PNL de la Iași sunt persoane nefrecventabile, inculpați în mai multe dosare pentru luare de mită, abuz în serviciu și alte fapte de corupție.

PSD își reafirmă intenția de a dialoga constructiv cu liderii ambelor formațiuni politice pentru deblocarea Iașului și pentru promovarea unor proiecte necesare și constructive pentru actualele necesități ale ieșenilor.

Ne asumăm rolul de mediator între cele două formațiuni politice de dreapta. Lăsați orgoliile și haideți să punem în practică un protocol politic și administrativ din care să aibă de câștigat ieșenii. Ne uităm cu jind cum alte mari orașe vorbesc despre tren metropolitan, digitalizare, consolidarea mediului IT, iar noi, la Iași, asistăm doar la certurile politice dintre PNL și USR-PLUS.

 

Comentarii