Puiu Popoviciu nu va fi extrădat în România. Decizia judecătorilor britanici este definitivă

vineri, 11 iunie 2021, 15:26
1 MIN
 Puiu Popoviciu nu va fi extrădat în România. Decizia judecătorilor britanici este definitivă

Gabriel „Puiu” Popoviciu, afaceristul condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, nu va fi extrădat în România. Judecătorii din Marea Britanie au respins definitiv solicitarea de extrădare formulată de statul român.

În motivarea deciziei definitive, judecătorii britanici susțin că omul de afaceri nu a beneficiat de un proces echitabil în România.

În 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție îl condamna definitiv la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa, unde a fost găsit vinovat pentru dare de mită și complicitate la abuz în serviciu.

Speța viza modul în care Puiu Popoviciu a intrat în posesia unui teren de 224 de hectare din fosta fermă Băneasa, iar procurorii ceruseră o pedeapsă de 14 ani de închisoare.

În același dosar era condamnat și Ioan Niculae Alecu, rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară la data comiterii faptelor, care a primit o pedeapsă de 6 ani e închisoare. Potrivit DNA, afaceristul și rectorul s-au înțeles în așa fel încât terenul să fie cumpărat la un preț extrem de mic de către o companie controlată de Popoviciu.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii