Radiografie la bojocii politichiei de Bahlui: cum stăm cu listele?

marți, 01 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Radiografie la bojocii politichiei de Bahlui: cum stăm cu listele?

Mai multe surse convergente ne spun că în filialele partidelor parlamentare de la Iaşi ar fi început deja înghionteala, loviturile la goale şi culesul de scame de pe gulerul şefului de aici ori protectorului de la Bucureşti, totul în încercarea de a se asigura sau a se aburca mai sus, ca cei în cauză să fie siguri că prind loc pe liste la alegerile viitoare. 

Da, ştim, mai sunt doi ani până atunci, ştim şi că nu sunt previzibile ceva anticipate, dar realitatea asta e: lumea s-a trezit de dimineaţă, ca să ajungă departe pe liste. Adicătelea cât mai sus, spre zona eligibilă. Haidaţi aşadar, stimaţi telespectatori, să facem o scurtă trecere în revistă despre ce emoţii electorale sunt la Iaşi!

PNL – Sursele şi calculele spun că aicea vor fi mult mai puţine locuri eligibile, din cauza prăbuşirii în sondaje, aşa că se caută în disperare ghiulul de pupat, vorba unui amic. Numai că, din ce se vede în piaţă, mai toţi se orientează greşit, îndreptându-se la plocoane în zona prezidenţială sau cea derivată din acesta. Băbăeţ, voi aţi uitat că şi Iohannis termină mandatul în 2024? Şi că pe ce ai fost nu mai dă nimeni nici măcar un rachiu, ci doar pe ceea ce ai putea fi? Şi nu vă mai amintiţi că şi Băse, în anul dinaintea expirării, căzuse într-o dizgraţie în partid că nici Boc nu mai asculta de el? Aşa că, dragilor, mai socoţiţi odată, dacă vreţi să nu vă dea cu rest!

PSD – Aicea tabăra lui nea Măricel, cu susţinere la vârf pe filiera Stănescu-Firea, şi mai nou ceva proptele şi la Ciolacu, cică ar ţine încă bine hăţurile în filială. Din cauza asta, juniorii politichiei de la partidoi care au crescut la umbra lui par a fi cei mai fericiţi. Iar în ce priveşte tabăra adversă, fie ei buni electricieni sau sportivi, unii cu susţineri inclusiv la Dâncu, tocmai căzut între scaune, aicea cică e supărare maximă. Dar, atenţie: cică se vorbeşte despre un plan de salvare măreţ, care să răstoarne situaţiunea. Ei, nu prea credem, dar hai s-o vedem şi pe-asta!

USR – Marea miză aicea este controlul alegerilor locale, ca apoi, cu ajutorul acestora, să se ridice scheletul celor parlamentare. Ce se ştie însă sigur: cineva mare de la Iaşi va cădea între scaune. Hopa!?

AUR – Fără să mai dăm nume, cică unui dintre cei doi parlamentari ai filialei nu va mai prinde loc, din cauza inactivităţii. Vă lăsăm pe voi să ghiciţi care-i. Cine vine în loc? Ei, asta-i bună: păi nu v-am povestit de marea racolare cu poluare?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii