Recensământul foselor septice din Iaşi

luni, 05 septembrie 2022, 01:50
1 MIN
 Recensământul foselor septice din Iaşi

„Proprietarii de bazine vidanjabile etanş sau fose septice cu evacuare, care nu deţin autorizaţie de construire pentru acestea, sunt obligaţi să demareze procedurile în vederea obţinerii autorizaţiei de construire”, solicită Primăria Municipiului Iaşi într-un anunţ publicat pe pagina proprie de internet. 

Precizarea vine în contextul în care deţinătorii de sisteme individuale de colectare şi evacuare a apelor uzate au obligaţia să le înscrie în Registrul autorităţii publice locale pentru evidenţa unor astfel de sisteme. Înscrierea este simplă: completarea unui formular la Centrul de Informare al Cetăţeanului din cadrul Primăriei Iaşi sau expedierea lui pe una din adresele informatii@primaria-iasi şi spmcm@primaria-iasi.ro. Solicitarea administraţiei locale vine în baza prevederilor art. 11 din HG nr. 714/26.05.2022 privind aprobarea Criteriilor pentru autorizarea, construcţia, înscrierea/ înregistrarea, controlul, exploatarea şi întreţinerea sistemelor individuale adecvate de colectare şi epurare a apelor uzate.

Actul normativ menţionat precizează că aceste sisteme pot fi autorizate doar acolo unde înfiinţarea unei reţele publice nu există sau nu se poate face, iar după punerea unei asemenea reţele în funcţiune proprietarii foselor „au obligaţia de a se racorda în termen de cel mult un an”. 

Comentarii