COMUNICAT DE PRESA

Recomandările poliţiştilor pentru ieşeni în perioada vacanţei de Paşti

vineri, 19 aprilie 2019, 16:41
2 MIN

Astăzi, 19 aprilie a.c., în cadrul acțiunii Vacanță în siguranță! Sărbători în sigurață!, derulată de Poliția Română, cu sprijinul OMV Petrom, polițiștii ieșeni au distribuit cetățenilor pernuțe în formă de emoticoane, însoțite de mesaje preventive.

Această activitate are scopul de a preveni cetățenii, în contextul vacanței școlare, Sărbătorilor Pascale pe rit greco-catolic și apropierii Sfintelor Sărbători de Paști (ortodox).

Astfel, pentru a evita implicarea în evenimente nedorite, polițiștii vă recomandă:

       Evitaţi să vă implicaţi în diferite conflicte care apar pe fondul consumului de băuturi alcoolice;

       Când plecaţi de acasă fiţi cât mai discreţi: foarte mult locuinţe care intră în vizorul hoţilor aparţin tocmai unor persoane plecate în vacanţă.

       Fiţi atenţi şi la banii şi actele pe care le aveţi asupra dumneavoastră: hoţii au nevoie de bani pentru a se distra în week-end;

       Dacă plecaţi în călătorie cu maşina, respectaţi limitele de viteză prevăzute de lege dacă vă doriţi un plus de siguranţă atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru celelalte persoane aflate în autovehicul;

       Purtaţi centura de siguranţă de fiecare dată când vă deplasaţi cu maşina; centura de siguranţă salvează vieţi;

       Nu vă urcaţi niciodată sub influenţa băuturilor alcoolice la volan chiar dacă dumneavoastră consideraţi că aveţi foarte multă experienţă sau că veţi parcurge o distanţă foarte mică şi că nimic rău nu se poate întâmpla.

       Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de trafic: tragediile se pot întâmpla pe orice drum şi oricui.

       Asiguraţi-vă autoturismul prin închiderea cu cheia a portierelor şi cuplarea sistemului de alarmă;

       Nu lăsaţi nici un bun de valoare în maşină: mai bine mai acordaţi 5 minute transportării bagajelor decât să rămâneţi fără ele şi cu eventuale distrugeri provocate maşinii.

 

 

Comentarii