Rectorul UMF, reales în conducerea unei prestigioase organizaţii europene

luni, 11 octombrie 2021, 01:50
1 MIN
 Rectorul UMF, reales în conducerea unei prestigioase organizaţii europene

Prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, a fost reales, cu unanimitate de voturi, membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Şcolilor de Medicină Europene (Association of Medical Schools in Europe – AMSE). Adunarea Generală AMSE a avut loc, online, vineri, 8 octombrie, în cadrul congresului găzduit de Universitatea din Vilnius, Lituania – „Medical Schools of the Future – Towards Purposeful Innovation”. 

„AMSE se preocupă, în primul rând, de managementul şcolilor medicale, căutând în permanenţă răspunsuri la întrebările: cum poate fi condusă cât mai bine o şcoală medicală? Cum poate o şcoală medicală să gestioneze cât mai eficient relaţia sa cu spitalele universitare şi cu ceilalţi parteneri din domeniul Sănătăţii? Asociaţia este, de asemenea, interesată de manifestarea responsabilităţii sociale a şcolilor medicale prin promovarea relaţiei dintre şcolile medicale şi comunitate, sistemul de sănătate şi societate. Sunt onorat că am fost reales membru în comitetul executiv al acestui forum care reuneşte cele mai prestigioase insituţii de învăţământ superior medical din Europa”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

În AMSE sunt înscrise 73 de universităţi şi facultăţi de medicină din toată Europa, România fiind reprezentată de UMF Iaşi, UMF Craiova, Facultatea de Medicină din cadrul UMF Cluj şi Universitatea de Vest din Arad.

Comentarii