Mişcări de trupe în Liga I

Rednic şi-a mai adus un belgian

sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 02:43
3 MIN
 Rednic şi-a mai adus un belgian

Jaadi, lansat la Standard Liège. a semnat cu Dinamo. Încă un austriac la Botoşani

 

 

 

* FC Dinamo a anunţat, transferul mijlocaşului Sergiu Hanca la gruparea poloneză MKS Cracovia şi împrumutul lui Mihai Popescu la clubul scoţian St. Mirren. Mihai Popescu a evoluat 17 meciuri pentru Dinamo în acest sezon competiţional, 16 în Liga 1 şi unul în Cupa României, marcând două goluri în partidele de campionat cu FCSB şi CFR Cluj, este şi anunţul referitor la Popescu.  Ieri, Popescu a fost prezentat la noua sa echipă. Intrat în conflict cu conducerea după scenele petrecute în tribună între soţia sa şi fanii lui Dinamo la meciul cu Astra (1-4), mijlocaşul ofensiv a reuşit să-şi găsească echipă şi se află, astfel, la prima experienţă în străinătate.La Dinamo, Hanca a jucat 114 partide şi a înscris 20 de goluri.  Alţi trei jucători de la Dinamo, Robert Moldoveanu, Vlad Olteanu şi Mihai Neicuţescu, au ajuns la Petrolul Ploieşti, ACS Poli Timişoara, respectiv Chindia Târgovişte, echipe pentru care vor evolua până la finalul acestui sezon. De asemenea, atacantul de 21 de ani Andrei Târcoveanu, pus pe liber,  a semnat un contract pe patru ani şi jumătate cu FC Viitorul.

Între timp, tehnicianul Mircea Rednic a mai realizat o achiziţie, aducându-l pe mijlocaşul belgian Reda Jaadi în vârstă de 24 de ani. Format la Standard Liege chiar în perioada în care Mircea Rednic era antrenorul principal al echipei belgiene, Reda Jaadi a mai evoluat în carieră pentru Dessel Sport, Vise, Mechelen şi Royal Antwerp. Noul jucător al echipei a efectuat în această dimineaţă vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală şi se va alătura lotului dinamovist în cantonamentul programat în Antalya până în 25 ianuarie. În prima parte a acestui sezon a evoluat doar în partida Antwerp – Waasland-Beveren, scor 0-2, în luna decembrie a anului trecut.

* FC Hermannstadt, care a transferat în ultima vreme patru fotbalişti, a anunţat şi trei disponibilizări. Dacă joi oficialii au anunţat că atacantul Bogdan Rusu a fost împrumutat până în vara la echipa din Liga a II-a, Petrolul Ploieşti, ieri dimineaţă, formaţia pregătită de Vasile Miriuţă a anunţat că s-a despărţit de atacantul Luis Ali Vega şi mijlocaşul Jordan N’Kololo. La echipa din Ardeal au ajuns în această iarnă patru jucători: mijlocaşul croat Luka Jazvic, Daniel Offenbacher, mijlocaş central din Austria, atacantul croat Ivan Lendric şi Sergiu Popovici, în vârstă de 25 de ani, de la Dinamo.

* Un alt austriac este anunţat în lotul echipei FC Botoşani: fundaşul stânga Marcel Holzmann, în vârstă de 28 de ani. El vine la gruparea moldavă după ce s-a despărţit de Admira Wacker. În carieră, Holzmann a evoluat  la cluburi din Austria, dar a avut şi o scurtă experienţă de şase luni la echipa secundă de la  Bayern München.

*  FC Voluntari s-a despărţit de nouă jucători în această iarnă, contractele cu aceştia fiind reziliate pe cale amiabilă, a anunţat clubul ilfovean. Fotbaliştii ce au părăsit gruparea sunt: Dinu Moldovan, Sané, Sesar, Zgrablic,  Ciucur ,Andrei Ionescu, Malfleury, Iancu şi Kabasele.

 

Comentarii