Refacerea bd. Poitiers începe cu proiectarea. Mai e mult până se va turna asfaltul

luni, 04 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Refacerea bd. Poitiers începe cu proiectarea. Mai e mult până se va turna asfaltul

Reabilitarea bld. Poitiers a fost scoasă la licitaţia de proiectare, alături de alte aproape 20 de străzi. Realizarea documentaţiilor tehnice ar urma să fie gata în 4 luni de la semnarea unui contract. În ceea ce priveşte lucrările de execuţie, nu există un termen clar definit, având în vedere că după realizarea proiectării trebuie aprobaţi în Consiliul Local indicatorii tehnico-economici şi, ulterior, să fie lansată licitaţia de modernizare. 

În acelaşi timp, Primăria trebuie să asigure sursa de finanţare a lucrărilor. Alături de bld. Poitiers, celelalte artere de circulaţie în cazul cărora vor fi întocmite documentaţiile tehnice sunt: şoş. Ştefan cel Mare, stradela Plopii fără Soţ (şi fundacul omonim) şi străzile Al. O. Teodoreanu, Galbeni, Arapului, Bularga, Roadelor, Zlataust, Popăuţi, Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, Voineşti, Peneş Curcanul, Azilului, Aurora, Marginii (tronsonul nemodernizat), Trecătoarea Vişan, Pompei şi Banat.

„Infrastructura urbană a municipiului Iaşi prezintă o stare necorespunzătoare a reţelei de străzi din cartiere din cauza traficului intens, intervenţiile repetate la reţelele de utilităţi din subteran, configuraţia acestora, schimbarea configuraţiei terenului din cauza alunecării terenului pe versanţi, efectele acţiunii de îngheţ-dezgheţ la nivelul suprastructurii străzilor. Această realitate confirmă necesitatea modernizării reţelei de străzi urbane pentru a obţine o viabilitate corespunzătoare a carosabilului”, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei. Cele 20 de străzi au o lungime totală de 13 km, iar valoarea totală a contractelor (licitaţia este împărţită în trei loturi) se ridică la aproape 800.000 lei, fără TVA. În cazul tuturor străzilor, Primăria mai spune că îmbrăcămintea rutieră este într-o stare avansată de degradare.

 

 

Comentarii