Reţea de prostituate pe ruta Iaşi – Olanda

Tinerele racolate de membrii reţelei erau de pe ambele maluri ale Prutului.

joi, 10 octombrie 2019, 01:50
1 MIN
 Reţea de prostituate pe ruta Iaşi – Olanda

Mai mulţi cetăţeni români sunt acuzaţi de trafic de carne vie în Olanda după ce ar fi dus în „ţara lalelelor“ femei care s-au prostituat. Anchetatorii români au efectuat în ultimele două zile mai multe percheziţii în Iaşi, Piatra Neamţ şi Bârlad, ridicând sume importante de bani. 

„Activităţile au fost integrate acţiunii comune executate în parteneriat cu autorităţile judiciare competente din Olanda, respectiv Oost Nederland Politie Enschede, în executarea unui Acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, în baza căruia au fost efectuate simultan mai multe activităţi procedurale în cadrul operaţiunii «Schipbeek»“, a transmis, ieri, DIICOT.

Anchetatorii spun că grupul infracţional s-a constituit în 2015, fiind format din trei cetăţeni români şi trei olandezi. Aceştia au fi lucrat împreună pentru a recruta şi transporta mai multe tinere în Olanda, acolo unde se prostituau în bordeluri clandestine. În această perioadă, gruparea infracţională ar fi reuşit să recruteze cel puţin 8 tinere românce şi alte 9 tinere din Basarabia. Doi dintre cei trei români implicaţi au fost deja capturaţi în Olanda şi în Belgia. În urma percheziţiilor de la noi au fost ridicaţi aproape 6.000 de euro. „Autorităţile olandeze efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de migranţi, angajare ilegală, spălare de bani, ameninţare, vătămare corporală, viol şi lipsire de libertate intenţionată“, a mai precizat DIICOT. 

Comentarii