Revine coşmarul Ostapenko

sâmbătă, 19 februarie 2022, 02:43
3 MIN
 Revine coşmarul Ostapenko

 

Jucătoarea letonă a învins-o pe Simona Halep la Dubai înregistrând 6-0 în setul decisiv *Simona va participa la turneul de la Doha, cu Sorana Cîrstea, Irina Begu şi, eventual, Jaqueline Cristian

Simona Halep (23 WTA) afost învinsă, ieri, într-un mod neverosimil, cu scorul de 6-2, 6-7 (0-7), 0-6 de letona Jelena Ostapenko (21 WTA), locul 21 WTA, în semifinalele turneului de categorie WTA 500 de la Dubai. Ostapenko a intrat pe teren cu tactica ei obişnuită, de a trosni orice minge din orice poziţie. În primul set, jocul acesta pe muchie a fost catastrofal pentru letonă. La fel ca în meciul cu Ons Jabeur, Simona Halep s-a apărat şi a lăsat-o pe adversară să facă toate punctele. Şi în primul set, Ostapenko le-a făcut mai mult pe ale româncei. Lucrurile s-au schimbat la începutul setului secund, când evolţia riscantă a Jelenei Ostapenko a început să dea roade. Letona a făcut repede 3-0, după un break în jocul al doilea, în care fostul lider WTA a comis două duble greşeli. Cu mai mult efort, Simona a reuşit apoi să mai lungească punctele şi letona a început din nou să nu mai nimerească terenul. De la 0-3, Halep a revenit şi a egalat. S-a mers în continuare cap la cap cu serviciul până la 6-5 pentru Ostapenko. La acest scor, letona a avut două mingi de set, dar le-a ratat pe amândouă şi setul a ajuns în tie-break, în care jucătoarea de 24 de ani a defilat surprinzător, 7-, .În continuare, Ostapenko a fost de neoprit şi nu i-a lăsat Simonei niciun game în setul decisiv. Letona va evolua în ultimul act cu rusoaica Veronika Kudermetova (31 WTA) care a beneficiat în semifinale de retragerea jucătoarei cehe Marketa Vondrousova (38 WTA). Pentru că nu şi-a apărat trofeul cucerit în 2020 la acest turneu, Halep va coborî în clasamentul WTA până pe locul 26.

Deocamdată Simona Halep se pregăteşte pentru turneul de la Doha, unde o va întâlni în primul tur pe jucătoarea franceză Caroline Garcia. Dacă trece de franţuzoaică, Simona se va duela cu învingătoarea meciului dintre americancele Cori Gauff şi Shelby Rogers. Pe tabloul principal de la Doha mai participă şi alte românce. Sorana Cîrstea se va duela în primul tur cu Mayar Sherif, (Egipt), iar Irina Begu o va întâlni pe Petra Kvitova, după ce a învins-o săptămâna trecută la Sankt Petersburg. În calificări, au fost înscrise trei românce, dar numai Jaqueline Cristian (67 WTA) a trecut în turul II, ultimul. Ea a învins-o cu 6-1,6-2 în 54 de minute pe norvegianca Ulrikke Eikeri şi va juca pentru un loc pe tabloul principal cu franţuzoaica Océane Dodin (95).Celelalte două jucătoare române au fost eliminate: Ana Bogdan (101) – Aliaksandra Sasnovici (Belarus, 63) 1-6, 1-6;Irina Bara (118) – Arantxa Rus (Olanda, 68) 3-6,0-6.

 

Comentarii