Rezidenţiat 2021 la Iaşi: mai puţine locuri cu o treime, dar la fel de mulţi candidaţi

luni, 08 noiembrie 2021, 02:50
1 MIN
 Rezidenţiat 2021 la Iaşi: mai puţine locuri cu o treime, dar la fel de mulţi candidaţi

Concurenţă foarte mare la examenul de rezidenţiat de anul acesta, pe centrul universitar Iaşi, care este şi centru de examinare pe regiunea Nord-Est a ţării. 2.145 de absolvenţi s-au înscris la concursul de rezidenţiat – sesiunea 21 noiembrie 2021, pentru a susţine examenul la Iaşi.

Dacă numărul candidaţilor la Medicină este aproape egal cu cel de anul trecut (1.084 faţă de 1.087) la Medicină Dentară numărul candidaţilor este mult mai mic faţă de anul trecut: 508, faţă de 668. La Farmacie, în schimb, a crescut semnificativ numărul de candidaţi: 553, faţă de 360, anul trecut. Aşadar, concurenţa va fi mai mare în acest an, având în vedere că numărul de poziţii scoase la concurs a scăzut foarte mult faţă de sesiunea noiembrie 2020: Ministerul Sănătăţii a scos la concurs doar 6.219 locuri şi posturi, faţă de 9.011.

„Pentru că situaţia epidemiologică este în continuare la fel de gravă, vom avea grijă ca acest concurs să se desfăşoare în condiţii de confort şi siguranţă optime: se vor lua măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaţilor, dar şi a personalului implicat în organizare şi vom aloca un număr mai mare de săli şi amfiteatre, cu ajutorul celorlalte universităţi ieşene. Ştiu că în acest an concurenţa este mai mare, dar am încredere în absolvenţii noştri că vor fructifica cunoştinţele dobândite în timpul facultăţii şi vor obţine cele mai bune rezultate. Le doresc tuturor mult succes!”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. Concursul de rezidenţiat se va desfăşura duminică, 21 noiembrie, în şase centre universitare.

 

 

Comentarii