Românii au fost lăsaţi din nou în ceaţă

joi, 17 noiembrie 2022, 08:59
3 MIN
 Românii au fost lăsaţi din nou în ceaţă

* Sfârşitul toamnei a adus şi ceaţă; din câte spun unii cercetători, aceasta prezintă şi efecte benefice – de exemplu, reduce mult numărul bătăilor dintre compatrioţi! Studiul ştiinţific efectuat pe raza aşezării Consumatori în ultima zi ceţoasă oferă următoarele concluzii:

 

* În dimineţile fără ceaţă, 783 de săteni pleacă spre bufet, unde ajung toţi în cel mult un sfert de oră; în dimineaţa cu ceaţă, la bufet au ajuns 465 dintre ei, după un ceas!
* În serile fără ceaţă, din 783 de săteni aflaţi la bufet pornesc spre casele lor 592 (cei care nu adorm sub mese); dintre ei, 481 (cei care nu rămân prin şanţuri) ajung şi la destinaţie. În seara ceţoasă, din 465 de subiecţi ajunşi dimineaţa la bufet au plecat 397, iar la casele lor au ajuns de-abia 97.
* În nopţile fără ceaţă, dintre cei 481 de săteni ajunşi la casele lor 256 pun mâna pe pari şi se reped la soacre, neveste sau vecini; în noaptea ceţoasă, dintre cei 97 de subiecţi ajunşi la casele lor 58 au pus mâna pe pari – şi, din cauza ceţii, 54 nu şi-au putut vedea victimele. În concluzie, doar 4 persoane au primit câte un par în cârcă, prin comparaţie cu cele 256 de victime din nopţile cu vizibilitate bună: o veste bună!
* Studiul ştiinţific a mai oferit o informaţie: în nopţile ceţoase creşte numărul bărbaţilor care îşi înşală nevestele! Subiecţii au declarat că au ajuns în casele altor doamne din sat deoarece n-au văzut bine drumul şi au crezut că au nimerit la ei acasă, în paturile lor, lângă soţiile lor.
* Avem noi informaţii şi despre românii aflaţi la început de post al Crăciunului: câţiva săteni din Vaslui au descoperit în frigidere, în pod, cămară şi beci resturi de slănină, bucăţi de salam, rămăşiţe de parizer, petice de şoric, frânturi de crenvurşti, buturele de purcel şi alte preparate din carne, rătăcite din lunile trecute şi care începuseră să prindă miros şi mâzgă. "În mod normal, fiind de dulce, trebuia să le lăsăm până după Crăciun, dar s-ar fi stricat, aşa că am făcut din ele produse de post! Oricum, aveam căzănelele pregătite deja!", ne-a povestit un localnic.
* Primarul din Puturoşi spune că la ei nimeni nu consumă produse de dulce nici când nu e post: "Nu punem pic de lichior în gură! Doar sec, ieftin şi mult!". El este bucuros că a început postul, deoarece a achiziţionat pentru localitate, din fonduri europene, o centrală eoliană de produs curent electric prin forţa vânturilor: "I-am dat drumul marţi dimineaţa, ca să folosim vânturile noastre locale, că e momentul. Poate nu acum, că au trecut doar trei zile de post şi de-abia se învârte, dar să vedeţi după o săptămână de mâncat fasole şi varză cum zbârnâie, de zici că-i elicopter!".

Comentarii