Românii se dezinfectează din răsputeri!

marți, 09 noiembrie 2021, 20:07
2 MIN
 Românii se dezinfectează din răsputeri!

* Profităm de prilej pentru a-i felicita pe toţi purtătorii prenumelor de Mihail şi Gavril, cu toate derivatele acestora; amintim şi faptul că ieri, în plină sărbătoare onomastică, au fost semnalate câteva incidente: de exemplu, domnul Ceciliu Glugă a fost agresat cu sălbăticie şi cu poşeta peste cap de doamna Gabriela Sâmbure, pe care Ceciliu a felicitat-o cu cuvintele "Hai noroc, Mihai! La mulţi ani!". Victima, cu creştetul pansat, spune că "A fost o confuzie din cauza măştii, semăna cu un vecin!"; auzind acestea, agresoarea a zis că îi doreşte lui Ceciliu însănătoşire grabnică, să-l poată pocni iar.

* Tot despre o nefericită confuzie e vorba şi în cele ce urmează: bufetul comunal din Machitori a găzduit, ieri, o mică petrecere amicală; mai exact, sătenii numiţi Mihail ori Gavril au dat de băut simbolic, câte un pet mic, de doi litri, la fiecare dintre consătenii lor – care au fost puşi, ulterior, să-şi plătească toată consumaţia. Mai spre dimineaţă s-a descoperit că mulţi participanţi, profitând de măştile murdare, care le acopereau aproape în întregime feţele, au băut pe datorie, dându-se drept alţi localnici; cei mai mulţi s-au dat drept Mirel Pieliţă, ştiind că acesta lipseşte din localitate. Domnul Relu, patronul bufetului, spune că pe mulţi nu i-ar putea deosebi nici fără măşti, fiindcă toţi sunt îmbrăcaţi la fel, sunt nebărbieriţi şi au ochii roşii: "Până la urmă, dacă fiecare ia ceva în contul altcuiva, nu-i problemă, echilibrul în natură se reglează de la sine!".

* "Cel de-al patrulea val al pandemiei a adus noi restricţii şi, în plus, a băgat din nou spaima în mulţi compatrioţi, care încearcă să se protejeze mai mult decât o făceau înainte" ne spune unul dintre corespondenţii noştri. "Altfel, nu se explică de ce, prin multe zone rurale, localnicii se tem până şi de pâine, de obişnuita pâine, să nu aibă coronaviruşi de la vânzători, şi de aia o cumpără de fiecare dată împreună cu un pet mare de dezinfectant, adică spirt!" adaugă respectivul corespondent, cam popândău de felul său, deoarece nu ştie că în acele zone rurale oamenii deja au isprăvit vinul toamnei, aşa că se descurcă şi ei cum pot.

* Alt corespondent dintr-o altă regiune ne spune că a surprins nişte săteni care nu au avut bani de spirt, aşa că au încercat să-şi dezinfecteze pâinea cu clor de curăţat pe jos în baie: "Teama de infectare a localnicilor a devenit legendară!" povesteşte el.

* Al treilea corespondent, aflat într-o zonă asemănătoare, se arată surprins de faptul că localnicii au renunţat la dezinfectat cu spirt şi au ales să se vaccineze, eventual cu mai multe doze pe zi, dacă se poate. El nu şi-a pus nicidecum problema că ar putea fi o legătură între cheful oamenilor de a se proteja şi faptul că, la centrul de vaccinare cel mai apropiat, se consumă în fiecare zi, nimeni nu ştie de ce, mii de litri de spirt, folosit pentru a freca sătenii pe umăr înainte de injecţie.

Comentarii