Romi din clanul Stănescu săltați după ce l-au amenințat pe un turc cu magazin în EGROS

marți, 16 iunie 2020, 11:00
2 MIN
 Romi din clanul Stănescu săltați după ce l-au amenințat pe un turc cu magazin în EGROS

Două percheziții au avut loc marți dimineață în județul Iași, la Grajduri și Holboca. Polițiștii au descins de la ora 5 dimineața în casele unor romi. Patru persoane din clanul Stănescu, din Ciurea, au fost duse la audieri.

Romii i-au dat bani cu camătă unui turc care are magazin de bijuterii în Egros. Ulterior, aceștia au început să-l amenințe și să-l șantajeze pe patron, cerându-i tot mai mulți bani.

Pentru că nu mai făcea față plăților cerute, afaceristul a a împrumutat, în aprilie 2019, de la două persoane de etnie romă, mamă și fiu, suma de 50.000 de lei, cu dobândă de 10.000 de lei. La rândul lor, cei doi l-au șantajat și amenințat să îi dea banii ceruți.

Patru persoane au fost ridicate astăzi de anchetatori și duse la audieri, trei dintre ele având calitatea de suspect.

„În cursul anului 2019, numitul A.V. a împrumutat cu dobândă persoanei vătămate D.M.A., care deține un stand comercial într-un complex de pe raza municipiului Iași, în tranșe, în total suma de 35.000 de euro, după care, deși a primit de la acesta suma de peste 60.000 de euro, prin diverse metode de constrângere (amenințări, hărțuiri), i-a solicitat persoanei vătămate să îi plătească în continuare sume de bani în contul celor 35.000 de euro”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie.

Andrei DÎSCĂ, Ionuț BENEA

Comentarii