RUGBY: Remontada spectauloasă pe stadionul din Tătărași

sâmbătă, 22 aprilie 2023, 18:40
2 MIN
 RUGBY: Remontada spectauloasă pe stadionul din Tătărași

 

 

Condusă permanent de Știința Petroșani, după o repriză în care a jucat mai mult cu om în minus, Politehnica a încheiat cu 20 de minute de foc și au smuls victoria în ultimele secunde, printr-un eseu realizat de Curcan și transformat cu sânge rece de Michiduță. Scor final, 19-18 (0-12) și Poli rămâne neînvinsă în grupă

Era clar că meciul de sâmbătă cu Știința Petroșani, disputat în etapa a III-a a Ligii Naționale de rugby (grupa a II-a) este piatra de încercare a Politehnicii, calculele hârtiei arătând formația de pe Valea Jiului ușor favorită în disputa cu elevii lui Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode. Pe un teren greu, chiar mocirlos, meciul s-a arătat echilibrat, iar dacă oaspeții au avut avantaj consistent la pauză, poate fi explicat și prin aceea că Poli a jucat aproximativ trei sferturi din repriză în inferioritate numerică: Văman, Nicuță și Neagu primind, rând pe rând cartonașe galbene, în ultimele cinci minute din prima parte având și Iașul superioritate. Două eseuri (Ivanciu și Zamfir), unul transformat de ex-ieșeanul Barbu, au consfințit rezultatul pauzei: 0-12.

Apoi, ieșenii au pornit remontada. Husdup a realizat eseul speranței în min. 50 și Michiduță a transformat. Două lovituri de penalitate transformate de Barbu au dus corul la 7-18 în min. 60. Cinci minute mai târziu, Holbocian  a reușit o nouă încercare (netransformată) și speranța se numea eseu tranformat. Lucru realizat la ultima fază de centrul Florin Curcan(17-18), Iar Sergiu Michiduță n-avea voie să rateze. Și n-a ratat!

Au jucat la Poli: Cangea, Matei, David – Fânariu, Holbocianu, Budăian, Baboiu, Arariței – Vaman, Husdup –  Neagu, Curcan, Văcaru, Nicuță – Michiduță. (Gafița, Stanciuc,Vieru-Găină, Ignea, Goncear, Cobilanschi, Ghinuț)

Tot sâmbătă în grupa a II-a, CSM Galați a învins pe teren propriu cu 14-10 pe  CS Năvodari, iar RC Grivița a stat. Poli conduce în clasamentul grupei cu 12 puncte, urmată de Știința –  5p (1 bonus), Năvodari – 4 p, Galați-4 p și Grivița -1 p (1). Echipa ieșeană va juca la Năvodari pe 29 aprilie, iar în ultima etapă a turului va sta.

Foto: CS Politehnica Iași

Fetele nu iartă nimic

Cel de-al doilea turneu al Campionatului Național feminin de rugby în 7. desfășurat la Cluj, a consemnat din nou superioritatea netă a echipei ieșene Politehnica, condusă de antrenorii Neculai Tarcan și Gabriela Lepciuc. Senioarele au câștigat meciurile cu Agronomia București (31-0), Știința București (50-0) și CSU Cluj (53-0, iar junioarele s-au impus cu CSM CSM București (38-0), Leii Câmpia Turzii (57-0), Sporting Stăuceni – R.Moldova – nu punctează(17-12), CSȘ Bârlad (36-7) și RC Cristian-Brașov (22-5).

 

Comentarii