S-a ales cu o condamnare după ce a condus 600 de metri fără permis

miercuri, 26 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 S-a ales cu o condamnare după ce a condus 600 de metri fără permis

Un tânăr a profitat de absenţa tatălui său vitreg pentru a se urca la volanul maşinii acestuia. Nu a apucat să meargă prea mult până să o înfigă într-un stâlp. Cu această ocazie, a reuşit şi să-şi păteze cazierul.

Pe 27 mai 2019, Alin Lupaşcu se afla singur acasă, în Comarna. A profitat de ocazie şi a luat dintr-o cutie cheile Citroën-ului deţinut de soţul mamei sale, plecând la plimbare. A oprit după vreo 100 de metri în faţa casei unui consătean, pentru a culege nişte cireşte. A plecat apoi mai departe. După aproximativ o jumătate de kilometru, într-o intersecţie, efecutând o manevră în marşarier, a lovit cu spatele maşinii un stâlp de electricitate.

A plecat de acolo, dar după puţin timp motorul maşinii s-a oprit. Lupaşcu nu a mai reuşit să-l pornească, aşa că a apelat la un consătean, tractorist, pe care l-a rugat să-l tracteze acasă. Acesta a refuzat, ştiind că băiatul nu are permis. Dimpotrivă, l-a sunat pe tatăl vitreg al acestuia, pentru a-i povesti cele întâmplate. Speriat de urmări, tânărul a lăsat autoturismul pe marginea drumului şi a mers la un magazin mixt, pentru a bea. Ulterior, a sunat el însuşi la poliţie, pentru a anunţa evenimentul rutier.

Lupaşcu a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis, recunoscându-şi fapta. În favoarea sa a cântărit faptul că nu apucase să conducă decât mai puţin de un kilometru, fără a provoca alte daune decât lovirea stâlpului. Lipsa antecedentelor penale i-a făcut pe magistraţii Judecătoriei Răducăneni să-l condamne la un an de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa poate fi contestată cu apel.

Comentarii