Învie Partidul Moldovenilor

S-a înfiinţat oficial partidul regional pentru autostrăzile zonei. Noul nume: Împreună pentru Moldova

marți, 08 octombrie 2019, 01:50
2 MIN
 S-a înfiinţat oficial partidul regional pentru autostrăzile zonei. Noul nume: Împreună pentru Moldova

Partidul politic „Împreună pentru Moldova“ a primit ieri acordul judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Formaţiunea are ca iniţiatori doi ieşeni – Ionel Apostol și Cătălin Urtoi – şi un gălățean, Marian Dumitru. Primii doi sunt cunoscuţii lideri ai asociaţiei „Împreună pentru A8“, iar al treilea este jurnalist. În aceeaşi zi, noul partid a primit un impuls şi de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care a suspendat din nou o licitaţie pentru A8.

Cea mai nouă formaţiune politică se numeşte „Împreună pentru Moldova“ şi a fost înfiinţată de doi ieşeni și un gălățean: Ionel Apostol, Cătălin Urtoi, respectiv Vicenţiu Marian Dumitru. Primii doi sunt binecunoscuţi ieşenilor, şi nu numai lor, pentru demersurile susţinute pe care le desfăşoară de mai bine de doi ani în favoarea construirii austostrăzii Un­gheni-Iaşi-Tg. Mureş. „Astăzi, 7 octombrie 2019, a ieşit partidul Împreună pentru Moldova. Înregistrarea (la Tribunalul Bucureşti, n.r.) a durat o lună şi o săptămână“, ne-a spus Ionel Apostol, liderul formaţiunii.

„Dacă până acum tot dădeam vina pe alţii, din acest moment, mingea este în terenul nostru“, şi-a asumat el rolul proaspăt intratului actor pe scena politică românească. „Noi, moldovenii, putem să propunem Capitalei, celor care conduc România, un program special pentru Moldova. Asta ţine numai de noi“, a declarat Ionel Apostol, precizând că „intenţia noastră este să facem un partid regional puternic care să conteze la guvernare“. „Ar fi culmea să apară «binevoitori» care să conteste înfiinţarea partidului, aşa cum se întâmplă de obicei“, ne-a declarat Cătălin Urtoi, vicepreşedinte al noii formaţiuni. „Un lucru este cert: ne vom lupta pentru infrastructură, vrem să fie făcute autostrăzile Moldovei“, a adăugat el. „Noi am construit un cadru, şi aici ar trebui să vină şi ceilalţi (membri ai asociaţiei „Moldova Vrea Autostradă“ şi ai Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei, n.r.). Îi aşteptăm să vină alături de noi“, a conchis Ionel Apostol.

Pe de altă parte, tot ieri, Guvernul – prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – nu doar că a confirmat că mingea e în terenul noului partid, dar că e şi ridicată la fileu: licitaţia pentru completarea studiului de fezabilitate pentru segmentul Ungheni-Iaşi al Autostrăzii Unirii (A8) a fost suspendată din nou. Amintim că procedura fusese deblocată cu doar o săptămână în urmă, după ce fusese supendată alte două săptămâni, până dincolo de termenul iniţial de depunere a ofertelor, 25 septembrie. Acum, „îngheţarea“ procedurii s-a produs chiar în ziua termenului prelungit, adică ieri. La fel ca şi data trecută, nicio explicaţie din partea CNAIR, nicio notificare a motivului în anunţul de pe platforma electronică de achiziţii publice.

Comentarii