S-a întrerupt Turneul Candidaţilor

vineri, 27 martie 2020, 02:43
1 MIN
 S-a întrerupt Turneul Candidaţilor

Competiţia şahistă a fost suspendată din cauza întreruperii traficului aerian de către Rusia.Francezul Vacshier a învins liderul, în runda a VII-a

 

Federaţia internaţională de Şah (FIDE) a anunţat ieri dimineaţă, înaintea rundei a opta, suspendarea Turneului Candidaţilor de la Ekaterinburg, al cărui învingător urma să-l înfrunte la finele acestui an pe campionul mondial en titre, norvegianul Magnus Carlsen. Ca urmare a anunţului de joi al Guvernului Rusiei că se întrerupe traficul aerian cu alte ţări, începând din 27 martie, fără a indica o perioadă de timp, FIDE a decis suspendarea Turneului Candidaţilor, în absenţa garanţiilor privind revenirea în siguranţă acasă a jucătorilor şi oficialilor săi.
Turneul Campionilor va fi reluat cu etapa a opta, la o dată care urmează să fie stabilită în acest an, conform regulilor stabilite iniţial. Clasamentul şi rezultatele din primele şapte runde rămân valabile.
În runda a şaptea de miercuri, marele maestru francez Maxime Vacshier-Lagrave l-a învins cu albele pe rusul Ian Nepomniaşci, liderul solitar de până atunci. Celelalte partide disputate: Fabiano Caruana – Wang Hao, Ding Liren – Kiril Alekseenko, Anish Giri – Aleksandr Grisciuk s-au încheiat remiză.
În clasament, Vachier-Lagrave şi Nepomniaşci conduc cu câte 4,5 puncte din 7 posibile, urmaţi de americanul Caruana, olandezul Giri, chinezul Hao şi rusul Grisciuk, toţi cu câte 3,5 puncte, chinezul Liren şi rusul Alekseenko cu câte 2,5 p..

Comentarii