S-a reluat procesul fostului şef al SPP Iaşi prins băut la volan

vineri, 20 aprilie 2018, 01:50
1 MIN
 S-a reluat procesul fostului şef al SPP Iaşi prins băut la volan

 Adrian Costin a fost citat în faţa instanţei militare din Bucureşti, care va avea ultimul cuvânt în acest caz.  „Ziarul de Iaşi“ a prezentat recent în exclusivitate cazul său revoltător. 

Curtea de Apel Militară Bucureşti a început judecarea apelului în dosarul în care fostul şef al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) a fost condamnat de prima instanţă la un an şi o lună, cu amânarea aplicării pedepsei. Colonelul Eugen Adrian Costin a fost citat pentru a se prezenta la următorul termen, judecătorii precizând că prezenţa este obligatorie. Tot la termenul din data de 17 mai ar trebui să se prezinte în instanţă şi reprezentanţii Companiei de Transport Public din Iaşi.

Colonelul în rezervă a fost trimis în judecată de Parchetul Militar pentru o faptă pe care ar fi comis-o în data de 31 ianuarie 2016 atunci când, la ora 22, militarul a intrat cu maşina de serviciu într-un tramvai. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au descoperit că şeful de atunci al SPP Iaşi consumase alcool. Costin a fost dus de poliţie la spital, unde i s-au prelevat două probe biologice. La ora 22,38 proba a relevat o alcoolemie de 1,35 gr. ‰, iar la ora 00,40 valoarea era de 1,15. „La examinarea clinică s-a constatat că există urme ale consumului de alcool. Cu aceeaşi ocazie, ofiţerul a negat în totalitate consumul de alcool“, se arată într-un document obţinut de ziar. Abia după un an şi jumătate de la accident, colonelul SPP a fost trecut în rezervă. 

Comentarii