S-a reparat sistemul de încălzire de la spitalul mobil Lețcani

vineri, 12 noiembrie 2021, 07:45
1 MIN
 S-a reparat sistemul de încălzire de la spitalul mobil Lețcani

 Situația de la Spitalul mobil de la Lețcani pare că s-a stabilizat. Compania Climatherm, care a fost solicitată să realizeze lucrări de întreținere ale instalațiilor de climatizare, a reușit să stabilizeze temperatura pe perioada nopții. În acest context, niciun pacient nu a mai fost transferat încă și se menține activitatea medicală în tronsonul unde au fost comasați, de miercuri seara, pacienții. Reamintim faptul că sunt internați 11 pacienți la Terapie Intensivă și 18 cu forme medii sau severe, dar care nu au încă nevoie de îngrijiri pe ATI. 

„Nu au fost probleme cu căldura la Lețcani, nici pe sectorul unde sunt ingrijiți pacienți cu forme medii-severe și nici pe Terapie Intensivă. Cei de la Climatherm au intervenit pe parcursul zilei de ieri, reușind să mențină o temperatură optimă îngrijirii medicale. Vom monitoriza în continuare situația”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași

De ieri, alți doi pacienți internați la Lețcani s-au stins din viață. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase a precizat că, până în momentul în care nu se va ști cu siguranță că defecțiunile la sistemul de climatizare au fost remediate pe termen mediu sau lung, internările la Spitalul mobil sunt oprite și se tratează acum doar pacienții care sunt deja internați acolo.

Mai multe amănunte, AICI

Comentarii