S-a stins copilașul de 6 luni pentru care se căutau donatori de sânge (UPDATE)

marți, 05 februarie 2019, 02:49
1 MIN
 S-a stins copilașul de 6 luni pentru care se căutau donatori de sânge (UPDATE)

Un copil de doar şase luni care fusese diagnosticat cu leucemie și pentru care a fost demarată o campanie de donare de sânge a pierdut lupta cu viața.

UPDATE

Din păcate, micuțul Robert-Ștefan s-a stins în cursul zilei de ieri.

TEXT INIȚIAL

Este nevoie de recoltare de concentrat trombocitar unitar de la donatori bărbaţi cu grupa sanguină AB IV pozitiv, cu vârsta până în 50 de ani. Copilul se află internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ pentru tratament.

Cei care doresc să ajute familia sau să afle mai multe detalii despre caz au pot vorbi cu tatăl la numărul 0756.876.647 sau cu mama lui la 0751.324.974. Donatorii sunt aşteptaţi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iaşi, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 21, de luni până vineri, între orele 07.00-13.00.

La nivel naţional a fost lansată şi o campanie umanitară cu numele „Sânge pentru Ştefan Robert“, mai mulţi bărbaţi, sportivi sau poliţişti donând deja. Pentru concentratul trombocitar unitar este nevoie de bărbaţi, iar procedura presupune să stea o oră sau două conectaţi la un dispozitiv de afereză, prin care sângele recoltat este separat în părţile lui componente.

Comentarii