S-au finalizat probele de la bacalaureatul de toamnă. Candidaţii aşteaptă primele rezultate pe 31 august

vineri, 19 august 2022, 01:50
1 MIN
 S-au finalizat probele de la bacalaureatul de toamnă. Candidaţii aşteaptă primele rezultate pe 31 august

Elevii ieşeni care au susţinut bacalaureatul în această toamnă au trecut şi peste ultimul obstacol: cea de-a treia probă scrisă, la alegere, în funcţie de profilul urmat. 

Astfel, aceştia se pregătesc să vadă primele rezultate, în data de 31 august, la ora 12.00. Ulterior, au la dispoziţie până la ora 18.00 să depună contestaţii dacă nu sunt mulţumiţi de note, chiar şi online. După o nouă rundă de corectare a lucrărilor, rezultatele finale vor fi afişate pe data de 3 septembrie. La proba care a avut loc în cursul zilei de ieri, la cele trei centre de examen organizate în judeţ, au fost prezenţi 622 de candidaţi din totalul de 735 înscrişi, un procent de aproape 85% în ceea ce priveşte prezenţa, 450 fiind din promoţia curentă. Au absentat 113 candidaţi şi nu au existat tentative de fraudă, iar niciun candidat nu a fost eliminat din examen.

Publicarea rezultatelor finale la bacalaureat pe data de 3 septembrie se suprapune exact peste debutul admiterii de toamnă la universităţile din Iaşi, majoritatea începând înscrierile de pe 5 septembrie, finalizându-le până la cel târziu jumătatea lunii. Locurile scoase la dispoziţie sunt cele rămase libere în urma admiterii-record din vară, majoritatea fiind la taxă, dar existând şi unele opţiuni pentru a intra pe un loc la buget.

Comentarii