Şapte oameni au fost ucişi de furtună în Italia. Prin Corsica a trecut și o tornadă

marți, 30 octombrie 2018, 08:25
1 MIN
 Şapte oameni au fost ucişi de furtună în Italia. Prin Corsica a trecut și o tornadă

Şapte oameni au murit în Italia din cauza furtunilor. Sunt şi zeci de răniţi, iar o persoană este dată dispărută. Vântul a suflat chiar şi cu 180 de kilometri pe oră, în timp ce ploile au provocat inundaţii şi alunecări de teren. În Veneţia, marea a atins cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani. Cu o furtună puternică s-a confruntat şi insula franceză Corsica.

Pentru prima oară în istorie, Corsica a fost sub cod roşu de vreme rea. Furtuna Adrian s-a abătut asupra insulei cu rafale de aproape 190 de kilometri pe oră, cu ploi abundente, valuri mari şi o creştere a nivelului mării care a înghiţit complet plajele. 16.500 de locuinţe au rămas fără curent electric, toate porturile şi cele patru aeroporturi au fost închise. Prin câteva localităţi de pe ţărmul estic al Corsicii a trecut o tornadă care a rupt copaci şi lăsat mai multe case fără acoperiş. Fenomenul a durat 20 de minute.

Probleme sunt şi în Franţa continentală, din cauza precipitaţiilor. 800 de maşini au rămas blocate în zăpada depusă pe drumurile din Haute-Loire.

Spaniolii au fost luaţi prin surprindere de ninsorile în nordul ţării, care au venit mai devreme decât în mod normal.

digi24.ro

Comentarii