Sărbători cu buzunare pline

vineri, 17 decembrie 2021, 02:43
2 MIN
 Sărbători cu buzunare pline

 

Fotbaliştii de la Poli au primit ieri salariile pe luna noiembrie

Angajaţii Politehnicii Iaşi vor petrece liniştiţi sărbătorile. Ieri, conducerea clubului a efectuat plăţile salariilor pe luna noiembrie, cu o singură zi întârziere faţă de data normală. Astfel, toţi antrenorii, fotbaliştii şi personalul care lucrează acum la Poli sunt cu banii la zi şi vor intra în 2022 fără restanţe. Retribuţiile pe luna decembrie trebuie achitate până pe 15 ianuarie.

Plăţile de ieri au fost posibile ca urmare a unei noi “injecţii” financiare din partea Primăriei Iaşi. Municipalitatea a virat 475 500 lei grupării din Copou, prima rată din cei 1 585 000 lei aprobaţi la finalul lunii trecute de Consiliul Local Iaşi pentru fotbalul ieşean. Restul de bani, 1 109 500 lei, trebuie aspiraţi de Poli până la finalul anului pentru a nu fi pierduţi, cu suma amintită urmând a fi plătite alte restanţe.

În ipoteza în care va încasa toţi banii aprobaţi de CL pentru acest an, gruparea de fotbal ar beneficia în 2021 de 7 862 406 lei, adică circa 1,6 milioane euro, de la bugetul local. Anul trecut, când Politehnica a jucat în Liga I, CL a dat fotbalului masculin aproximativ 0,9 milioane euro.

Dacă se va reuşi încasarea întregii sume aprobate de consilierii locali pentru 2021, Politehnica ar intra în 2022 cu datorii de circa un milion de euro. O mare parte din aceste restanţe sunt eşalonate pe o perioadă de cinci ani, clubul urmând a plăti peste 10 000 de euro lunar pentru a le stinge.

Pentru anul viitor, planul financiar orientativ cuprinde cheltuieli minime în sezonul de primăvară, când obiectivul va fi menţinerea în eşalonul secund, şi un buget mai consistent din vară, pentru atacarea promovării în stagiunea 2022-2023. Conform unor prognoze, Politehnica va solicita de la CL circa două milioane de euro în 2022.

În Liga a II-a există cluburi care se menţin în elită cu bugete anuale între 500 000 şi 1 000 000 de euro, cheltuielile pentru promovare fiind duble. Din păcate pentru Poli, în sezonul de toamnă raportul cheltuieli – rezultate a fost serios dezechilibrat, Iaşul dând aproximativ 700 000 de euro pentru a ierna cu un punct deasupra barajului de retrogradare în Liga a III-a. Situaţia i-a îngrijorat pe capii clubului, care au anunţat că în această iarnă vor fi făcute reduceri serioase.

Comentarii