Sărbătorile l-au cam obosit pe premare: îl confundă pe omul lui Ciucă cu omul lui Iohannis

joi, 20 octombrie 2022, 01:50
3 MIN
 Sărbătorile l-au cam obosit pe premare: îl confundă pe omul lui Ciucă cu omul lui Iohannis

Iacătă, stimaţi telespectatori, că am apucat şi noi să vedem integral filmul de peste două ore cu înregistrarea de la Seara Valorilor, eveniment care a avut loc la Premărie în ultima zi a Sărbătorilor Iaşului. 

Mult limbaj de lemn, arar vreun discurs mai la locul lui, dar acestea sunt de altfel chestiuni cu care ne-am obişnuit de atâţia ani, mai ales de când organizarea cade în sarcina premarelui Mihai Chirica. Altceva ne-a atras însă atenţia la evenimentul din acest an. Poate că multora li s-o părea că e o treabă mai puţin importantă. Noi am zice că are importanţa ei, dacă ne gândim la altă dimensiune.

De-un par egzamplu, unul dintre primii invitaţi la vorbitor de către premare a fost ieşeanul Iulian Chifu, băiat asumat ca fiind reprezentant al ochilor albaştrui din zona SIE, aripa pro-vest. Ieşeanul este acuma conţilier al premierului pe probleme strategice. Ei bine, Mihai Chirica l-a introdus ca fiind reprezentantul Preşedinţiei.

Băbăeţ, apăi să ai şi tu un singur astfel de eveniment notabil peste an, să ai doar 2-3 oameni ce reprezintă instituţiile mari ale ţării, şi tu nici pe aceia să nu ştii a-i introduce corect? Dă-o-n fasole de treabă, dom’ premare! Unde mai pui că, după cum zicea într-o vreme Dragnea, şi premarele tot acoperire de la aceeaşi băieţi ar avea. Or fi poate ăia din aripa pro-est? În fine, Chifu i-a tras-o scurt la microfon: o fi de bine, o fi de rău?

Una hazoasă şi despre o madamă din sfera serviciilor: iaca ce baliverne ne mai spune!

Şi dacă tot vorbim de băieţi de-ai serviciilor, haideţi să respectăm cât putem şi egalitatea de gen şi să vă spunem două vorbe şi despre o fată de-a serviciilor, după cum se spune în lumea politichiei de la Bucale despre madama senatoare ex-AUR de Iaşi Diana Şoşoacă.

Iată ce a declarat alea ieşenilor, stimaţi telespectatori, lla un post de televiziune zilele trecute, tot într-un context religios, simultan cu Sărbătorile Iaşului: «Dintr-o dată se deschide o uşă şi mă trage cineva înăuntru, ca la viol. Şi mă trezesc într-o încăpere cu zece bărbaţi: „Bună ziua, doamna Şoşoacă. Ştiţi, noi suntem masoni. Zic: eu nu sunt. „Ştim, dar nu aţi vrea să fiţi?”». Acuma, vorba unui hâtru: şi nu s-au dus acei bărbaţi să facă plângere la organe?

O chestiune bună de urmărit

Şi, în sfârşit, încă una cu servicii: după vizita şefului SRI la Chişinău, iată o declaraţie oficială de ministru, în premieră absolută: „Dorim regiunea transnistreană în componenţa Republicii Moldova, dar nu cu orice preţ”. Semn că s-ar putea să avem parte de o rupere aicea, de dragul integrării în UE şi NATO. E de urmărit…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii