Sârbii au câştigat Cupa ATP

luni, 13 ianuarie 2020, 02:43
2 MIN
 Sârbii au câştigat Cupa ATP

Cu Djokovic în frunte şi cu Lajovic la munca de jos, echipa din Balcani a învins Spania, câştigătoarea Cupei Davis, în finală

 

 

* Echipa Serbiei a câştigat, duminică, prima ediţie a ATP Cup, impunându-se cu 2-1 în finala cu Spania, la Sydney. În primul meci al zilei, spaniolul Roberto Bautista (10 ATP) şi-a confirmat evoluţia excelentă de-a lungul turneului şi l-a învins, într-o oră şi 37 de minute, cu scorul de 7-5, 6-1, pe sârbul Dusan Lajovic (34). Bautista l-a luat tare pe Dusan la începutul ambelor seturi, conducând cu 2-0. Dar seturile au luat-o pe căi diferite. În primul, Lajovic s-a luptat „sârbeşte”, a anihilat break-ul spaniolului şi a pierdut greu în prelungiri, în cel de-al doilea a cedat total. A urmat meciul cel mai aşteptat, în care Novak Djokovic l-a învins pe Rafael Nadal cu 6-2, 7-6, după un meci de aproape două ore în care sârbul a fost net mai bun, în special la servicii (12 aşi), în timp ce Nadal s-a arătat sleit de puteri. Dovadă că „Rafa” a renunţat la dublu. Nu însă şi Novak, care, alături de Viktor Troicki, a adus victoria Serbiei la prima ediţie a Cupei ATP. Cei doi au învins cu 6-3, 6-4 perechea iberică Feliciano Lopez / Pablo Carreño, scor 6-2, 7-6 şi Spania, câştigătoarea Cupei Davis, cu o lună în urmă s-a înclinat în faţa dârzeniei sârbeşti.

Sâmbătă, în semifinale, Serbia a învins Rusia cu 3-0, iar Spania a dispus de Australia cu acelaşi scor.Lajovic l-a învins cu 7-5, 7-6 pe Karen Hacianov, iar Djokovic a fost solicitat în trei seturi (6-1, 5-7, 6-4) de talentatul Daniil Medvedev. În celălalt meci, controversatulNick Kyrgios a fost „carne de tun” pentru Roberto Bautista (1-6, 4-6), iar Nadal s-a întrebuinţat foarte mult în faţa copilului-minune al tenisului australian, Alex de Minaur, scot 4-6, 7-5, 6-1.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii