Şase confirmări cu tulpina Delta pentru judeţul Iaşi

sâmbătă, 14 august 2021, 01:50
2 MIN
 Şase confirmări cu tulpina Delta pentru judeţul Iaşi

Încă şase noi infectări cu tulpina Delta confirmate de Institutul Matei Balş pentru judeţul Iaşi. De la apariţia tulpinei Delta în ţară şi până acum, în judeţul nostru, au fost confirmate oficial 40 de astfel de cazuri. În schimb, ieri au fost raportate doar patru cazuri în plus faţă de ziua precedentă, dintre care două sunt din municipiul Iaşi. 

Încidenţa la COVID-19 a scăzut de la 0,10 cazuri la mia de locuitori înregistrată pe 12 august la 0,09 cazuri la mia de locuitori. Dintre cazurile confirmate pozitiv şi internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 3 externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore sa înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 930. Referitor la gradul de ocupare a paturilor din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri, erau ocupate tot 45 paturi din care 8 paturi ATI, la fel ca în ziua precedentă.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea: 7 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi un pat la Spitalul de Neurochirurgie. La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna" Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI.

În momentul de faţă sunt libere 10 paturi ATI, respectiv un pat ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani, două paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon", un pat la Spitalul de Neurochirurgie.

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unităţile sanitare sunt puse la dispoziţie 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 de paturi, CF Iaşi – 15 paturi, Spitalul Hârlău – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 de paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 20 de paturi) şi 67 de paturi în zonele roşii destinate pacienţilor cu alte patologii şi confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

În cadrul campaniei de vaccinare, pe 12 august au fost vaccinate 601 persoane, dintre care 408 persoane au primit doza I şi 193 de persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de faţă au fost efectuate 18.893 de vaccinări, 290 de doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. 

Comentarii