Sătulă de viaţă şi de alcool, o femeie s-a aruncat în fântână

luni, 15 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Sătulă de viaţă şi de alcool, o femeie s-a aruncat în fântână

S-a ales însă doar cu traumatisme. O altă tentativă de suicid, cu medicamente anti-maniacale.

Zilele acestea, din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“ nu au lipsit cazurile cu care medicii se confruntă în fiecare week-end, aici ajungând victime ale accidentelor rutiere sau persoane cu tentative de suicid.

O femeie în vârstă de 64 de ani, din Iaşi, a vrut să-şi ia zilele aruncându-se în fântână. A ajuns la spital policontuzionată din cauza căderii, cu traumatism cranio-cere­bral şi traumatism toraco-abdominal. În urma investigaţiilor realizate de către medici, aceştia au constatat că femeia consumase mai mult alcool, fiind diag­nos­ticată şi cu etilism acut.

După ce i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare, a fost redirecţionată către Spitalul de Neurochirurgie pentru continuarea tratamentului de specialitate.

O altă tentativă de suicid a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 44 de ani, care a ajuns la spital în stare extrem de gravă după ce înghiţit mai multe comprimate de Depakine, comprimate folosite pentru tratamentul epilepsiei şi tratamentul episodului maniacal. Acesta a ajuns în UPU în comă de gradul III, intubat oro-traheal şi ventilat mecanic.

„Bărbatul prezenta intoxicaţie medica­mentoasă voluntară cu Depakine. A rămas internat în Clinica de Toxicologie, pe Anestezie şi Terapie Intensvă“, au precizat medicii din UPU.

Tot zilele acestea a ajuns la spital şi un bărbat care în timp ce circula cu bicicleta a fost lovit de o maşină. Bărbatul în vârstă de 65 de ani, din Ţibăneşti, s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, fracturi costale multiple, hidropneumo­torax stâng. A fost internat în stare gravă în Clinica de Chirurgie, pe ATI, de la Spitalul „Sf. Spiridon“.

Comentarii