SCHIȚĂ: Lanțul a acționat ca un ferăstrău. Cum s-a produs accidentul cumplit din Bucium

sâmbătă, 27 octombrie 2018, 02:00
4 MIN
 SCHIȚĂ: Lanțul a acționat ca un ferăstrău. Cum s-a produs accidentul cumplit din Bucium
Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ au încercat să afle în detaliu ce s-a întâmplat în noaptea în care solistul Bogdan Chiroşcă a murit într-un mod stupid, cu gâtul secţionat de un lanţ care delimita o proprietate din zona Bucium. Acesta îşi căuta prietenii aflaţi pe ATV care i-o luaseră înainte printre dealurile cu viţă-de-vie. Se pare că aceştia se aflau într-o goană nebună pe dealurile din spatele Hanului Trei Sarmale. Este curios modul în care solistul şi-a secţionat gâtul într-un lanţ destul de gros care se afla la o înălţime de 1,2 metri deasupra pământului, deși ATV-ul este destul de înalt. În plus, acesta purta la gât un material textil înfăşurat pentru a-l proteja de frig, destul de gros. Poliţiştii încearcă să afle cine sunt indivizii care i-au agresat pe proprietarii terenului pe care a avut loc evenimentul şocant.

Un grup de prieteni a pornit seara cu ATV-urile pe dealurile din Bucium. Unul dintre ei, Bogdan Chiroşcă, a rămas în urmă. A pornit pe urmele grupului, dar a intrat pe un drum privat care avea oprit accesul cu un lanţ situat la înălţimea de 1,20 metri. Goana s-a terminat tragic, lanţul secţionându-i gâtul. Probabil că Bogdan Chiroşcă a văzut în ultimul moment lanţul şi a încercat să treacă pe dedesubt, dar nu a reuşit. După tragedie, proprietarul terenului a fost agresat de indivizi mascaţi.

Joi seara, un accident stupid avea să cutremure o comunitate întreagă. În jurul orei 20, proprietarul unui teren din capătul străzii Fundacul Buciumului a sunat la 112 precizând că, în apropierea casei sale, pe drum, a găsit un bărbat căzut de pe ATV. În scurt timp, la locul respectiv a ajuns un echipaj SMURD, care a observat că bărbatul căzut de pe ATV avea gâtul secţionat şi că nu se mai putea face nimic. La locul respectiv a ajuns şi poliţia, care a identificat persoana moartă – solistul Bogdan Chiroşcă. În scurt timp au ajuns acolo aproximativ 15 agenţi de poliţie.

Vestea morţii solistului a cuprins treptat reţelele de socializare, şi îndrăgitul artist a primit pe pagina sa de socializare sute de mesaje de condoleanţe. De asemenea, rudele şi prietenii săi au mers la faţa locului deoarece nu le venea să creadă că solistul murise într-un mod atât de stupid. Soţia lui a aflat la aproximativ două ore de moartea soţului şi a trebuit să fie sedată pentru a se calma. În acelaşi timp, criminaliştii au mers la faţa locului, unde au făcut fotografii, şi a fost deschis un dosar de moarte suspectă.

„Poliţiştii au mers la faţa locului şi au constatat că nu este vorba despre un accident rutier. Cazul a fost preluat de către poliţiştii Secţiei 5. Cercetările sunt conduse de către un procuror“, a precizat Ioana Buştiuc, din cadrul IPJ Iaşi.

Lanţul s-a transformat într-un ferăstrău

Cum s-a produs nenorocirea? De la prea multă andrenalină. Potrivit unor surse judiciare, joi seara, Bogdan Chiroşcă, împreună cu câţiva prieteni, s-a aventurat pe dealurile din spatele hanului Trei Sarmale. Aceştia au parcurs drumul Fundacul Buciumului, adică aproximativ 1,8 kilometri de la şoseaua care duce spre Bucium, apoi au intrat pe un drum de pământ situat între vii. Accesul pe drumul de pământ nu este restricţionat, cu toate că este proprietate privată, însă, cel mai probabil, terenurile cu plantaţii de vie aparţin mai multor persoane. Anchetatorii bănuiesc că, aici, grupul de ATV-uri a mers pe această variantă aproximativ 150 de metri, apoi a virat la dreapta. Chiroşcă ar fi pierdut legătura cu acest grup şi s-a grăbit să îi ajungă din urmă.

După ce s-a terminat drumul asfaltat, Chiroşcă a mers cei 150 de metri pe drumurile dintre vii, însă nu a cotit la dreapta, ci a mers tot înainte: la o distanţă de 20 de metri se afla o pancartă pe care scria „Proprietate Privată“, legată de un lanţ de fier cu zale. Lanţul era legat într-o parte de un stâlp de energie electrică, iar în cealaltă, de un spalier înfipt în pământ. Lanţul se afla legat la o înălţime de 1,20 metri. Anchetatorii bănuiesc că solistul Chiroşcă, cel mai probabil a observat in­dicatorul şi s-ar fi aplecat pentru a trece pe dedesubt, însă nu a reuşit. Lanţul ruginit prins între cei doi stâlpi de beton şi viteza mare cu care circula Chiroşcă au acţionat ca un ferăstrău. Impactul corpului său cu lanţul a făcut ca şpalierul să se frângă, iar zalele de care fuseseră prins lanţul de stâlp, aproape au cedat. Bărbatul a căzut la cinci metri distanţă şi a murit într-o baltă de sânge.

Câştiga bani frumoşi la nunţi

Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ au întrebat mai mulţi apropiaţi ai solistului Bogdan Chiroşcă despre viaţa acestuia, iar părerile sunt diverse. Acesta era fiul unui preot din Vaslui. În privinţa profesionalismului, Bogdan Chiroşcă era printre cei mai căutaţi din Iaşi. Acesta ar fi avut agenda plină cu nunţi, pentru mult timp înainte.

„Dacă urma să cânte la un Revelion, veneau foarte mulţi invitaţi. Reuşea să creeze atmosferă până dimineaţă. Era căutat şi apreciat, dar şi destul de scump la preţuri. În câţiva ani s-a ridicat de la o maşină modestă şi avea un Range Rover“, ne-a spus unul dintre apropiaţii acestuia.

În privinţa vieţii personale, Chiroşcă era căsătorit şi avea o fetiţă în primii ani de şcoală.

La capitolul biografie, Chiroşcă nota chiar el pe pagina de internet a formaţiei unde era solist: „Bogdan Chiroşcă a descoperit muzica în copilărie, împărtăşind această pasiune cu tatăl său. Cântă de la vârsta de cinci anişori, instrumentul studiat fiind chitara şi pianul“, scria acesta.

Comentarii