Se circulă din nou pe bulevardul Ştefan cel Mare până la Cub, inclusiv în weekend

sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 02:57
2 MIN
 Se circulă din nou pe bulevardul Ştefan cel Mare până la Cub, inclusiv în weekend

De ieri, se circulă normal pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. Căsuţele, caruselele şi celelalte instalaţii care au atras ieşenii de Sărbători au fost demontate şi transportate de pe carosabil, iar strada şi trotuarele, curăţate.

Traficul rutier se desfăşura ieri în condiţii normale de la intersecţia cu strada 14 Decembrie spre Pietonal şi pe strada Ion C. Brătianu, pe lângă parcul teatrului. Şi acest segment fusese închis accesului auto începând cu data de 25 noiembrie.

Iniţial, Primăria a anunţat că porţiunea închisă pe durata Sărbătorilor va fi redată circulaţiei auto luni, odată cu începerea şcolii. Până la urmă, traficul a fost reluat ieri şi, mai mult, nu va mai fi închis în weekenduri.

Amintim că primarul Mihai Chirica a semnat o dispoziţie prin care circulaţia rutieră era închisă în zilele de sâmbătă şi duminică, începând cu ultimul weekend din septembrie. Ideea extinderii Pietonalului datează încă din 2017, dar abia anul trecut a fost pusă în aplicare, chiar dacă numai pentru ceva mai mult de trei luni.

Strategia de turism a oraşului, aprobată în 2018 de Consiliul Local, prevede închiderea completă a axei Lăpuşneanu – Ştefan cel Mare – Palat în 5 ani şi pietonalizarea completă a străzilor Costache Negri şi Cuza Vodă (mixt pietoni/tramvaie). Mai mult, aşa cum ziarul nostru a relatat la acel moment, Iaşul urmează să aibă în centrul oraşului circa 3,5 km de străzi pietonale. Într-o primă etapă, pietonalul Ştefan cel Mare trebuie să fie extins în weekenduri.

Comentarii