Se ia în calcul ridicarea licenţelor taximetrelor ce refuză curse scurte la Aeroport. Ce s-a discutat la şedinţa CJ de ieri?

Şeful CJ a citit în 20 de minute toată ordinea de zi, iar la interpelări i-a predat ştafeta vicelui Marius Dangă ca să răspundă.

joi, 25 mai 2023, 01:50
3 MIN
 Se ia în calcul ridicarea licenţelor taximetrelor ce refuză curse scurte la Aeroport. Ce s-a discutat la şedinţa CJ de ieri?

Ultima şedinţă a Consiliului Judeţean a stabilit un nou record al duratei: puţin peste jumătate de oră – e drept că pentru aprobarea a doar 30 de proiecte de hotărâre, plus interpelări, plus intervenţiile pe diverse teme de la finalul întrunirii.

Prima jumătate de oră a fost prilejul unei avalanşe de felicitări şi mulţumiri adresate de preşedintele Costel Alexe aproape oricui şi pentru aproape orice, pornind de la un eveniment altminteri notabil: performanţa celor zece copii de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” şi de la Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu”, membri ai echipei de rugby care s-a întors cu aur de la o competiţie sportivă organizată în capitala Franţei. International Flag Rugby Special Olympics de la Paris este o competiţie destinată persoanelor cu dizabilităţi, iar în finală România a învins echipa Franţei.

După momentul emoţionant, microfonul preşedintelui CJ a început să dea rateuri, dar asta nu a împiedicat în nici un fel cursul reuniunii. Aleşii judeţului au adoptat pe bandă rulantă asfaltarea unor drumuri din Leţcani şi Dumeşti, rectificarea bugetului Aeroportului Iaşi, organigrama şi statul de funcţii pentru Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, includerea Spitalului de Pneumoftiziologie în programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic, asocierea dintre CJ şi Primăria Iaşi pentru restaurarea sediului Filarmonicii.

Interpelările de la final au fost formulate de liderul grupului USR, Etienne Ignat, dar răspunsurile au venit de la vicepreşedintele Marius Dangă, după ce Costel Alexe a invocat un motiv să plece de la şedinţă, şi anume că trebuie să fie prezent la un eveniment organizat de UMF.

Ședința CJ Iasi – Fotografiile sunt realizate la început, când se aflau în sală și copiii de la Pavelcu și Paunescu premiați pentru performanța obținută în Franța

Vicele Dangă a precizat că o platformă pentru bugetarea participativă va fi funcţională anul acesta. „Am fost de acord cu toţii ca în bugetul pe acest an să avem şi realizarea unui nou site al Consiliului Judeţean. Modulul de bugetare participativă a fost inclus în caietul de sarcini al noii pagini de internet a CJ”, a spus vicepreşedintele Marius Dangă.

O altă interpelare a vizat dificultăţile ivite în transferul pasagerilor de la şi către terminalele de pasageri ale Aeroportului Iaşi. „Am încercat să găsim împreună cu mai multe instituţii de ordine publică o soluţie cât mai potrivită până la jumătatea lunii august, termen solicitat de constructor pentru finalizarea reţelelor subterane şi apoi a parcării care va fi reamenajată şi extinsă”, a menţionat Marius Dangă. El a admis că apar sincope în ceea ce priveşte plecările de la aeroport. „Dincolo de autobuzele CTP, taxiurile şi maşinile ride-sharing încă nu răspund la nivelul la care ar trebui. Am discutat cu cei de la primărie şi urmează ca ei să monitorizeze mai atent refuzurile taximetriştilor de a prelua cursele scurte, mergând până la ridicarea licenţei”, a mai spus vicele CJ.

Cât priveşte rutele alternative spre Aeroport, Marius Dangă a precizat că proiectul dinspre Tătăraşi, gestionat de primărie, se află în stadiul unor schimburi de terenuri cu Ministerul Apărării şi cu Inspectoratul General de Aviaţie, schimb necesar finalizării proiectării. Cât priveşte accesul dinspre Aroneanu, proiect gestionat de CJ, el se află în faza determinării traseului noului drum judeţean.

 

Comentarii