Se împart tichete sociale şi pachete cu alimente cu ocazia Sărbătorilor Pascale

joi, 30 martie 2023, 01:50
2 MIN
 Se împart tichete sociale şi pachete cu alimente cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Primăria va distribui, în perioada următoare, pachetele de alimente trimise de UE, precum şi tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în acest caz fiind vorba despre bani de la bugetul local. Ajutoarele UE vor fi distribuite pe o perioadă de maximum 45 de zile, iar beneficiarii pot intra în posesia lor la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) în baza unei programări telefonice. 

Sediul DAS este pe şos. Naţională, la „Piramida lui Dubeţ”, iar pachetele pot fi ridicate în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30 – 15.00. Potrivit Primăriei, pachetele vor fi distribuite persoanelor beneficiare de venit minim garantat, în număr de 481, şi, respectiv, celor cu alocaţie pentru susţinerea familiei, în număr de 343 persoane), aflate pe listele iniţiale.

„Beneficiarii din grupul ţintă vor primi câte un pachet cu un conţinut standard (5 kg făină albă de grâu, 4 kg mălai, 0,8 kg paste făinoase, 4 l ulei, 2 kg zahăr, 4 kg orez, 1,5 kg conservă carne de vită, 0,9 kg conservă carne de porc, 1 kg conservă pateu, 1,44 l compot fructe, 0,36 kg gem de fructe şi 0,36 kg gem de fructe dietetic)”, se arată într-o informare a municipalităţii.

Reprezentanţii Primăriei spun că eliberarea pachetelor se va face pe baza actului de identitate în original, prezentat de titularul beneficiului de asistenţă socială, care va semna pentru primirea pachetului atât pentru sine, cât şi pentru membrii familiei sale (situaţia familiilor beneficiare de venit minim garantat sau alocaţie pentru susţinerea familiei).

În cazul persoanelor nedeplasabile, pachetul va fi livrat la domiciliul beneficiarului.

Peste 10.000 de pensionari beneficiază de tichete de Paşte

În paralel cu programul UE de ajutoare, Primăria desfăşoară campania anuală prin intermediul căreia 10.433 de pensionari (cu o pensie care nu depăşeşte suma de 1.300 lei) şi 780 de asistenţi personali ai persoanelor cu dizabilităţi vor intra în posesia unui carnet cu tichete sociale cu o valoare de 100 de lei (10 tichete a 10 lei fiecare).

„Pentru a primi astfel de tichete valorice pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Judeţene de Pensii, să aibă domiciliul în Municipiul Iaşi şi să se afle în plată cu luna martie 2023”, potrivit Primăriei Iaşi.

Beneficiari pot obţine tichetele în perioada 6 aprilie – 5 iulie, acestea fiind disponibile în mai multe locuri: căminul de pensionari „Sf. Parascheva” (beneficiarii din Copou), cantina de ajutor social din str. Sf. Andrei (Centru, Gară), sediul DAS (Podu Roş, Bularga) şi centrele de cartier din Nicolina, Păcurari, Tătăraşi (inclusiv pentru beneficiari din Metalurgie şi T. Vladimirescu), Alexandru cel Bun (inclusiv Dacia) şi Frumoasa (inclusiv Bucium). 

Comentarii