Se lărgeşte o străduţă în zona Cicoarei. A fost lansată o licitaţie pentru proiectarea lucrărilor

marți, 25 iunie 2019, 11:45
1 MIN
 Se lărgeşte o străduţă în zona Cicoarei. A fost lansată o licitaţie pentru proiectarea lucrărilor

Municipalitatea vrea să supralărgească o stradelă din zona Cicoarei. Este vorba despre stradela Sofia Nădejde, tronsonul vizat fiind între Pod Cicoarei (în construcţie) şi str. Cicoarei. 

Deocamdată, Primăria a lansat o licitaţie pentru proiectarea lucrărilor, contract estimat la aproape 200.000 lei. Intenţia Primăriei este de a supralărgi stradela la patru benzi de circulaţie.

„Necesitatea realizării obiectivului se justifică prin faptul că podul care va supratraversa râul Bahlui se realizează pe patru benzi de circulaţie, fapt ce necesită descărcarea traficului în str. Cicoarei tot printr-o stradă (stradela Sofia Nădejde) cu o lăţime corespunzătoare astfel încât să se evite riscul de a se produce strangulări ale traficului auto”, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei. Tronsonul de stradelă ce urmează a fi proiectat se întinde pe o lungime de circa 133 metri, iar în prezent este din pământ. „Tronsonul următor, care va rămâne la două benzi de circulaţie, are o lungime de 128 m şi face legătura cu strada Cicoarei. În prezent are îmbrăcăminte asfaltică degradată”, se mai precizează în documentaţia de atribuire. 

Comentarii